Uns clients en una parada dels marxants a la plaça Corsini

Els marxants, molt satisfets per poder tornar a la plaça Corsini de Tarragona

Els paradistes han arribat a la reobertura havent fet les paus amb ESPIMSA

Finalment, després de mesos d'espera, de «menjar-se amb patates» el material comprat per la primavera, els marxants de Tarragona han tornat a  muntar parada a la plaça Corsini, a tocar del Mercat Central de Tarragona.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Ho han fet aquest dijous, i no el passat dimarts, perquè la majoria estaven a Valls i a Calafell. A Calafell  hi va haver problemes perquè, encara que els marxants es van presentar a lloc, no van obrir la parada perquè «les mesures que ens han posat  no eren justes. Després de tant temps intentant poder treballar, ens aparten i no es prenen seriosament les nostres idees que, al cap i a la fi, som nosaltres els qui hem de muntar la parada».

Qui parla és Alfonso López, marxant i vicepresident de l'associació de marxants de Tarragona-Reus. Ens até a tocar de la parada d'en Juan Benítez, president dels marxants de Tarragona, qui, sota el sol del migdia d'aquest dijous, 25 de juny, es multiplica a la seva parada de sabates per atendre a tota la clientela.

 

No han tornat totes les parades

Qui està acostumat a passar per Corsini en dia de mercat, haurà notat que aquest dijous la normalitat era gairebé absoluta però encara no era normalitat. És a dir, no estaven tots els paradistes que habitualment munten parada. Segons López, «no totes les parades  han volgut reobrir però tornaran, cadascú sap les seves necessitats, i tornaran, a poc a poc aniran entrant a la normalitat».

Aquesta normalitat ha sigut l'esperada i força respectada per la majoria de paradistes que atenien amb mascareta i tenien el gel hidroalcohòlic a mà, tant per ells com pels clients. La clientela, però, no se n'ha pogut estar i les imatges de veïns i veïnes triant i remenant entre la roba dels paradistes han sigut una constant. Pantalons, calces, sabates són alguns dels productes que més han cridat l'atenció de la clientela que s'ha apropat a la plaça Corsini durant aquest matí de dijous, 25 de juny.

Alfonso López té clar que les mesures de seguretat s'han de complir, «encara que costi i que ara, a l'estiu, ho passarem malament». «Aquestes mesures ens costaran, ens costaran a tots, són molt incòmodes, però la gent ha de ser conscient que la mascareta, i el gel, salva vides i ens toca acceptar la normativa, si no no ens en sortirem» rebla aquest marxant, també president de la federació d'associacions de veïns de Tarragona (FAVT).

Uns clients en una parada dels marxants a la plaça Corsini
Els paradistes estan molt satisfets de com s'ha desenvolupat la primera jornada de reobertura del mercat a la plaça Corsini | Àngel Ullate

López apunta que el panorama que tenen per davant «serà difícil però ho hem de fer entre tots, perquè si no al final ho passarem malament i un rebrot seria el pitjor que ens podria passar, tots patiríem les conseqüències».

«Estem molt, molt contents amb la reobertura»

Alfonso López valora positivament aquesta reobertura a Corsini: «teníem ganes i tot va bastant, bastant bé. La gent estava molt necessitada de tornar als mercadets i la reobertura és bona, hi ha moviment entre la clientela. La veritat és que estem molt, molt contents».

Per recuperar part de les despeses que ha deixat a molts paradistes contra les cordes durant els mesos de confinament, els marxants tenen clar que «hem d'atreure a la gent i la manera perquè tothom torni al  mercat, perquè tothom sàpiga que ens hem tornat a posar en marxa, és fent  ofertes atractives, com sempre hem fet els marxants».

Els marxants arriben a aquesta reobertura després de  l'estira-i-arronsa amb  ESPIMSA, l'empresa municipal de Tarragona encarregada de gestionar els mercats públics, on es va arribar a posar sobre la taula que marxessin del centre per ubicar-se al parc de Sant Rafael.

López recorda que «vam començar de manera molt tensa, tots estàvem nerviosos. Ara bé, a poc a poc, ens hem relaxat i, al final, la relació és bona i, tant ells com nosaltres, volem que el mercat funcioni  així que, l'única manera d'assolir aquest objectiu és fer-ho junts. Ja s'ha assolit a  Bonavista on, gràcies a la feina conjunta, el mercadet ja ha tornat a la normalitat».