Els marxants de Tarragona no veuen clara la tornada parcial del 24 d'abril

ESPIMSA proposa una reobertura parcial per vendre fruites i verdures als mercats de barri

L'anunci de l'empresa municipal dels mercats de Tarragona, ESPIMSA, de reobrir parcialment els mercats de marxants de la ciutat no ha acabat de quallar amb èxit. El president de l'òrgan públic, Dídac Nadal, va anunciar aquest divendres la voluntat que els paradistes tornessin parcialment a la feina per vendre fruites i verdures, a partir del dia 24, a Torreforta, Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador i Bonavista. «Hi estem treballant», confirmava Nadal.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

L'associació de marxants, però, ha respost aquest dissabte amb seriosos dubtes en un comunicat on han fet explícit que «estem disposats a no sortir a vendre» si no es compleixen uns mínims que, asseguren, han de quedar clars. «Els venedors ambulants no tornaren a muntar les paradetes fins que no s'aclareixin aquests requisits», avisen.

Els marxants s'ofereixen a col·laborar per «la reactivació i la recuperació econòmica» del comerç de Tarragona

Requereixen rebre tota la informació possible sobre les mesures econòmiques preses per empreses i ajuntaments per fer front a l'emergència de la Covid-19 de cara als cursos 2020 i 2021, perquè entenen que la situació és crítica també per a ells. Exigeixen que «els mercats s'ubiquen en espais normals on no es posi en perill la seva activitat, ni en soterranis, ni en parcs», expressen.

En el mateix comunicat, els marxants han combinat els requeriments que els inquieten amb un missatge clar de mà estesa. «Els marxants ens sumem a la recuperació econòmica del comerç de la nostra ciutat i estem disposats a mediar, negociar i pactar per tal d'aconseguir aquesta reactivació», exposen. La reobertura parcial anunciada per Nadal, però, és encara una proposta en estudi, i en cap cas una decisió ferma.

"ATENCIÓ: El judici del Loveparade amb 2 tarragonines mortes es podria suspendre" "BONES NOTÍCIES sobre les 17 famílies que estaven sense llum de TGN"