Mercadets, llars de jubilats i esdeveniments culturals cancel·lats: Tarragona reacciona al coronavirus

L'Ajuntament de Tarragona posa en marxa un pla urgent i contundent de mesures per prevenir l'arribada de la pandèmia a la ciutat
Tarragona pren mesures pel coronavirus | ACN

 

L'Ajuntament de Tarragona, seguint les indicacions de la Generalitat de Catalunya, ha pres mesures per evitar el contagi del coronavirus i ha decidit suspendre les activitats, tant públiques com privades, amb un aforament superior a les 1.000 persones i tancar diversos equipaments de la ciutat. L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i la primera tinent d'alcalde, Carla Aguilar-Cunill, han anunciat la suspensió temporal dels mercadets de Tarragona, Bonavista i Tarragona, així com el tancament al públic de les llars de jubilats; la biblioteca de Torreforta; i el punt de lectura de Sant Pere i Sant Pau.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

També s'ha comunitat que se suspenen els espectacles culturals dels equipaments municipals, les activitats extraescolars organitzades per l'Ajuntament de Tarragona, les activitats públiques de les ludoteques, l'Espai Jove Kesse i els centres cívics. També s'ha cancel·lat la celebració dels Tres Tombs, prevista per aquest diumenge 15 de març. Pel que fa als pavellons esportius municipals, se seguiran les indicacions de la Generalitat de Catalunya pel que fa a mesures d'higiene que les autoritats estan difonent per tal d'evitar els contagis.  Totes aquestes mesures estaran vigent entre el 12 i 27 de març.

 

Altres mesures que s'aplicaran

Els representants municipals també han explicat altres mesures que es prendran, com un augment considerable de la neteja dels autobusos públics, alhora que s'ha decretat la suspensió de qualsevol activitat pública organitzada per l'Ajuntament de Tarragona o en els seus equipaments, inferior a 1.000 persones, quan no es pugui garantir el compliment de la restricció de l'aforament a una tercera part. També s'ha creat una nova comissió de risc epidemiològic, presidida pel batlle, Pau Ricomà, i que inclou els consellers Carla Aguilar-Cunill, Jordi Fortuny i Manel Castaño, així com el secretari general de l'Ajuntament, Joan Anton Font. 

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Pau Ricomà ha explicat que «aquestes mesures són per prevenir, no perquè hi hagi casos o estem davant d'una situació epidèmica». El batlle ha assegurat que «sap greu prendre aquestes decisions, però la prudència mana». Totes aquestes mesures es recullen en un decret que «podrà ser ampliat per futurs decrets en funció de l'evolució que tingui la pandèmia provocada pel COVID-19 i el que decreti la Generalitat de Catalunya».

 

D'altra banda, l'Ajuntament de Tarragona està elaborant un protocol per concretar les actuacions necessàries per reduir el risc de propagació del coronavirus entre els treballadors municipals. Entre altres mesures, s'estudia implantar el teletreball en els casos que sigui factible i situar desinfectant de mans en diversos punts dels edificis municipals.