La micro política marca les primeres deu setmanes d'Hermán Pinedo a la conselleria de Patrimoni

El responsable de l'àrea ha anunciat aquesta setmana l'encàrrec d'un informe sobre l'afectació de la vegetació a la muralla i la reparació de la font de la Torre de Minerva
Imatge de la font del Passeig Arqueològic de la que torna a brollar aigua. | Twitter Hermán Pinedo

 

Tot i que el patrimoni de Tarragona necessita una important inversió per posar-se al dia, les primeres actuacions que ha dut a terme el nou conseller de l’àrea, Hermán Pinedo, es podrien definir com de micro política. Petites decisions i intervencions que fan entreveure un canvi en les formes del nou govern.

 

El conseller de Patrimoni, que fa deu setmanes que va accedir al càrrec, ha explicat a ‘Tarragona Digital’ que «una de les grans mancances que hem detectat és que hi ha hagut falta de voluntat política, ja que el PSC va apostar per projectes com el de la plaça Sedassos i va deixar de banda el manteniment».

 

Entre les darreres actuacions que ha dut a terme la conselleria de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona, cal destacar la neteja de la canalització d'aigua d'una de les fonts del Passeig Arqueològic, just davant de la Torre de Minerva. Una actuació feta aquesta mateixa setmana.

 

El conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, ha apostat per la micro política en els seus primers mesos al càrrec. | Àngel Ullate

 

El mateix conseller Pinedo anunciava aquest dijous a través de les xarxes socials que després de molts anys tornava a brollar aigua de la font, assegurant que es feia «un pas més cap a un patrimoni digne d'una ciutat amb dos mil anys d'història».

 

D’aquesta manera, els visitants del Passeig Arqueològic podran disposar d’aigua potable si així ho desitgen. A més, Pinedo ha assenyalat que «també s’ha fet una actuació a la Font dels Esglaons, que estava embussada i que s’havia convertit en un niu de mosquits».

 

La vegetació a la muralla, un problema

Hermán Pinedo també ha explicat aquesta setmana que ha demanat un informe per tal de determinar l’afectació que pateix la paret de la muralla per les plantes enfiladisses i les arrels dels arbustos. L’objectiu és fer un pla a mitjà i a llarg termini. Primer per eliminar les herbes i, posteriorment, el seguiment per prevenir que tornin a sortir.

 

La Reial Societat Arqueològica Tarraconense alertava aquesta mateixa setmana del perill que suposen pels carreus del monument la presència d'herbes i plantes a la pedra de la muralla. En aquest sentit, el conseller ha recordat que «no és una tasca fàcil, perquè s’ha de fer amb cura per no malmetre la pedra, ja que les arrels poden estar enganxades».

 

La muralla de Tarragona és un dels monuments Patrimoni de la Humanitat. | Gerard Recasens

 

Pinedo ha lamentat l’herència rebuda, destacant que «entre altres coses, el Fòrum de la Colònia no és accessible per persones amb mobilitat reduïda, els banys del Passeig Arqueològic estan trencats, les fonts no tenien aigua, els cartells informatius són gairebé il·legibles».

 

Altres actuacions de micro política en les primeres setmanes de Pinedo al capdavant de la conselleria han estat la millora de la qualitat laboral dels treballadors del Museu d’Història.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El conseller ha explicat que «se’ls ha proporcionat aigua al lloc de treball, s’han demanat unes samarretes més fresques per l’estiu, s’han fet quadrants d'horaris perquè tothom sàpiga quan ha de treballar i s’han pagat uns diners que es devien als treballadors».

 

Els propers reptes de la conselleria de Patrimoni

En una recent entrevista a 'Tarragona Digital', el conseller de Patrimoni assegurava que «solucionarem els problemes de la torre del Pretori i de l'Amfiteatre abans d'acabar aquest 2019». Aquestes primeres actuacions arranjaran, per una banda, les parets nord i oest del Pretori, mentre que d'altra banda es volen apuntalar les graderies de l'Amfiteatre dels anys 70.

 

Hermán Pinedo preveu actuar a l'Amfiteatre abans d'acabar el 2019. | TarragonaDigital

 

Els reptes de cara al 2020 per Hermán Pinedo començaran ben aviat, ja que en poques setmanes s’iniciarà la negociació dels pressupostos municipals i l'objectiu de Pinedo és aconseguir partides per cobrir les necessitats del patrimoni històric i arqueològic de la ciutat. L'objectiu és mantenir i conservar els actuals monuments, deixant de banda grans obres.