El Minipop escull una trentena de tallers per apropar l’art a tots els públics

L’espai engloba àmbits tan diversos com la il·lustració, la cistelleria, la música, el periodisme, la poesia, la fotografia o la gastronomia
Yamaha Music School Tarragona al festival Minipop | Cedida

 

El Minipop 2019 ja ha desvetllat les propostes creatives que s’oferiran durant els tres dies de festival simultàniament a les actuacions musicals. Seran un total d’una trentena d’activitats, les quals han estat escollides pel jurat de la convocatòria oberta, els patrocinadors, les entitats col·laboradores i les que organitza directament l’esdeveniment.

 

L’Espai Tallers Creatius tindrà lloc al passeig de les Palmeres de Tarragona del 31 de maig al 2 de juny amb l’objectiu d’acostar al públic diferents creadors del territori, valorar el seu talent i demostrar que dins de cada persona hi ha un artista. Tot perquè petits i grans visquin una experiència artística i alhora descobreixin de primera mà el treball dels artistes locals.

 

Activitats inspirades en l’obra de l’artista japonesa Yayoi Kusama

Els tallers escollits per la novena edició del festival destaquen per la qualitat, la varietat i l’originalitat. Enguany, i com a novetat, algunes de les activitats s’inspiren i reinterpreten l’obra de l’artista japonesa Yayoi Kusama.

 

A més, l’espai engloba disciplines artístiques tan diverses com la il·lustració, la cistelleria, l’estampació, la cianotípia, el cinema, el teatre, les titelles, la música, el periodisme, la poesia, la fotografia, l’agricultura, la gastronomia i tota mena de manualitats. Tanmateix, no hi faltaran les propostes més socials com el taller sobre la crisi de les persones refugiades ofert per la Fundació del Barça i la Creu Roja.

 

Divendres 31 de maig

L’Espai Tallers oferirà sis propostes molt variades. Pels més petits, Gatarrat Espai Creatiu de la Selva del Camp ha preparat un espai multidisciplinar on hi haurà teatre, música, manualitats, sensacions, titelles i jocs. D’altra banda, la Fundació del Barça i la Creu Roja aniran al festival amb l’espectacle de titelles i el taller «Tan se val d’on venim» per a infants i famílies.

 

La Paula de Ideas Vegetarianas oferirà un taller per aprendre a fer berenars saludables. La Il·lustradora Marta Bellvehí animarà a tothom a dibuixar els músics, les lletres de les cançons, els instruments o la gent com balla. L’Anna Sínia tornarà amb el seu taller de cistelleria i en aquesta ocasió ensenyarà a fer flors de vímet i pintar-les de colors brillants. Mentrestant, Gemma Ventura i els petits periodistes musicals que s’hagin inscrit prèviament entrevistaran al músic Xarim Aresté. Les persones interessades en aquest taller han d’enviar un correu a tallers@minipop.cat.

 

Dissabte 1 de juny

Dissabte serà el dia amb més activitats a l’Espai Tallers i Yayoi Yukusama hi tindrà una presència especial. Cinc de les onze propostes estaran dedicades a aquesta versàtil artista japonesa. Barbara Gutiérrez i Rose Pomeroy arribaran des de Londres amb el taller Dot Dot Dot per reinterpretar les seves famoses carabasses. Al seu costat, els lutiers de Yayoi Kusama de la Banda Unió Musical de Tarragona oferiran un taller de construcció d’instruments, maraques i flautins que acompanyaran els músics en una cercavila pel recinte del Minipop.

 

I encara amb la mirada posada al Japó i al pop art, podrem aprendre a fer retrats infinits amb l’Associació Bandera Negra, l’art mil·lenari japonès d’embolicar amb tela (Furoshiki) amb Annabel López Iniesta, i la tècnica agrícola de crear boles d’argila per reforestar zones cremades (Nendo Dango) amb Montse Massó.

 

Les altres propostes pel dissabte són convertir-se en una estrella del pop amb la Yamaha Music School Tarragona, estampar bosses amb Hernan en H, descobrir el món de la il·lustració amb Namibia Coronado, fer cianotípies amb Calidoscopi Cultura, aprendre a programar un robot per dibuixar amb Dynamind, i escriure poesia en moviment amb Muntsa Plana.

 

Diumenge 2 de juny

Diumenge, amb la música del Pèsol Feréstec i dj Lyona, el Minipop es convertirà en una passarel·la de moda. La dissenyadora Nuria Subietas ajudarà a crear passadors, diademes i llacets per lluir de festa major en festa major. L’oferta es completarà amb els tallers permanents dels patrocinadors, els espais de creació lliure, els tallers del Minipop i l’Espai Kusama.

 

Les entrades del festival a 8 i 12 euros ja s’han esgotat. Ara es poden adquirir a 15 euros a diferents punts de venda de Tarragona i Reus i online. Com és habitual, els menors de 3 anys podran accedir gratuïtament al festival. L’organització recomana al públic interessat que compri l’entrada amb la màxima antelació per no quedar-se sense, ja que l’aforament del Minipop és molt limitat i l’any passat ja va penjar el cartell de complet abans d’obrir portes.