Imatge d'arxiu de mossèn Gallart, qui havia sigut rector de la parròquia de Sant Magí de Tarragona

Mor Francesc Gallart, rector de la parròquia de Sant Magí de Tarragona

L'Ajuntament i els Xiquets de Tarragona han expressat el seu condol

La ciutat de Tarragona està de dol. Mossèn Francesc Gallart ha mort aquest dissabte, 31 d'octubre, als 87 anys. Mossèn Gallart ha sigut rector de la parròquia de Sant Magí, a la Part Alta de la ciutat, des de feia 26 anys.

Francesc Gallart va néixer el 1933 a Tarragona, a la Part Baixa, i de petit va traslladar-se amb la família a viure a Valls. Anys més tard, quan va tornar a Tarragona, va decidir estudiar al seminari. Quan va ser capellà, l'Arquebisbat el va enviar a estudiar Dret Canònic a Cantàbria i després, a ordres del cardenal Arriba y Castro, va fundar, juntament amb altres capellans, l'escola Mare de Déu de la Mercè de Montblanc.

Mossèn Gallart va passar a ser el rector de la parròquia de Sant Magí l'any 1994. «Em van fer la millor ofrena del món», explicava el mossèn en una entrevista al blog de l'Ajuntament de Tarragona, el passat mes d'agost. Mossèn Gallart sempre ha estat molt vinculat en el teixit associatiu tarragoní, ja que era seguidor del Nàstic i formava part de la Colla Xiquets de Tarragona.

L'Ajuntament de Tarragona ha expressat, a través de les xarxes socials, el seu condol a amics i familiars. També ho ha fet els Xiquets de Tarragona, qui han assegurat que mossèn Gallart «ha estat l'ànima d'aquesta petita ermita tan estimada per tots els tarragonins i tan vinculada a la nostra entitat». «Mossèn Gallart ha portat la camisa dels Xiquets de Tarragona, ens ha obert les portes de casa seva, sempre preparat per explicar-nos històries, llegendes, i anècdotes. De caràcter afable, sempre va voler ser considerat un més a la pinya. El trobarem molt a faltar», ha escrit la colla.


Comentaris