Mor mossèn Joan Aragonès, destacada personalitat de la història recent de l'Hospital Sant Pau i Santa Tecla

Prior del centre mèdic tarragoní, ha mort avui dimarts, 17 de març, als 90 anys

Avui dimarts, 17 de març, ha mort als 90 anys mossèn Joan Aragonès i Llaberia, una personalitat emblemàtica de la història recent de l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona, on va exercir com a prior des de mitjans del segle XX. Nascut a Mont-roig del Camp el 22 de maig de 1929, Aragonès s’ha fet càrrec dels oficis religiosos i de l’acompanyament espiritual i humà dels pacients i familiars que, durant dècades, han passat pel centre mèdic de la Rambla Vella. Alhora, i mentre la salut li ho va permetre, va exercir de màxim representant de l’hospital tarragoní, com a president de la Fundació Hospital Sant Pau i Santa Tecla.

 

La seva figura, expliquen els seus companys a l'hospital, serà recordada sempre «per la seva humanitat, empatia, altruisme i intel·ligència, virtuts que sempre va posar al servei de les persones, tot predicant amb l’exemple els valors fundacionals d’una de les institucions sanitàries més antigues de Catalunya».

 

Una vida dedicada a l'Hospital Santa Tecla

Aragonès va ser ordenat prevere a Roma pel cardenal Tedeschini, l’11 de març de 1952. Canonge lectoral per oposició a la Seu de Tarragona des del 21 de setembre de 1962, i vicari general del Dr. Ramon Torrella i Castante, va dedicar la seva vida a l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, on va exercir de prior per a diverses generacions de tarragonins.

 

El mossèn Manuel Fuentes, historiador i director de l'Arxiu Històric de l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, el va definir com a «un capellà gens clerical. Un home de pedra picada que mai no es va arronsar. Un prevere decididament del Concili Vaticà II, sempre disposat l''aggiornamento' de l'Església».

 

Un homenatge pòstum, més endavant

El seu funeral s'oficiarà en família a la seva localitat natal, a Mont-roig del Camp. Per la seva part, la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla li retrà un homenatge pòstum quan el moment d'excepcionalitat que vivim hagi estat superat.

Més notícies de la categoria Tarragona