ÚLTIMA HORA

Mor un home de 82 a la platja del Sanatori, al Vendrell

L'exposició 'Repsol Racing Tour' porta a Tarragona la moto campiona del món de Marc Márquez

La multinacional recull els seus 50 anys de vinculació al món de l'esport del motor en una mostra que pot visitar-se fins diumenge a la plaça Jacint Verdaguer
La moto amb la qual Marc Márquez va guanyar el Mundial de MotoGP de l'any 2017 es pot veure a Tarragona. | Antonio Ramos

 

Repsol torna a fer parada a Tarragona amb l’exposició itinerant ‘Repsol Racing Tour’, que des d’aquest dimecres i fins diumenge es pot visitar, amb entrada lliure, a la cèntrica plaça Jacint Verdaguer.

L’exposició que la multinacional mostra a la ciutat, que ha inaugurat el responsable de Relacions Externes de Repsol, Josep Bertran, consta d’una unitat mòbil que inclou elements interactius, realitat virtual, mostra d’objectes històrics, continguts audiovisuals i multimèdia. Tres tècnics de la companyia són els que s’encarreguen d’explicar el recorregut, que està obert també a visites de grup.

Els visitants poden veure les granotes utilitzades per Marc Márquez i Ángel Nieto. | Antonio Ramos

 

La joia de l’exposició és la moto amb la qual Marc Márquez va guanyar el Mundial de MotoGP l’any 2017. L'Honda RC213V 2017 de l'equip HRC farà les delícies de tots aquells aficionats al motor. Els visitants també podran veure l’evolució de les granotes que utilitzen els pilots, comparant la del tretze vegades campió del món, Ángel Nieto, de l’any 1969, amb la de Marc Márquez, de l’any 2018, que inclou sistema d’airbag.

Tot això es completa amb la possibilitat de fer-se una fotografia virtual amb els pilots Repsol i amb un circuit inflable instal·lat al costat de la unitat mòbil principal, destinat a motos infantils, per tal que els més petits també puguin gaudir.

Mig segle de vinculació amb la competició

Josep Bertran, ha explicat que «amb aquesta exposició reivindiquem els 50 anys que col·laborem en temes de competició en les diferents vessants, tant en el vessant tecnològic, com el vessant de patrocini».

Bertran ha recordat que «el que aprenem a la competició, en tema de carburants, ho apliquem després a l'usuari de carrer». Així mateix, el responsable de Relacions Externes de la companyia ha fet valdre la feina de Repsol a l’Escola Monlau, que prepara joves mecànics i enginyers.

Antonio Barranco explica als assistents els objectes que es poden veure a l'exposició, sota l'atenta mirada de Josep Bertran. | Antonio Ramos

 

El responsable de la mostra ‘Repsol Racing Tour’, Antonio Barranco, ha assenyalat que «aquesta mostra és un viatge en el temps, fent un repàs al compromís de Repsol amb l’esport del motor i que durant 2019 ja han vist més de 100.000 persones arreu d’Espanya».

Barranco també ha comentat que «a banda de la moto campiona del món de Marc Márquez, que és la joia de la corona, es poden veure articles històrics com reproduccions de motos i cotxes, un casc d’Ángel Nieto o les equipacions de Toni Bou o Isidre Esteve, entre altres».

Vitrina on es poden veure reproduccions i objectes històrics d'alguns dels pilots Repsol. | Antonio Ramos

 

L’exposició, que estarà a Tarragona fins diumenge, es pot visitar de dimecres a divendres, de deu del matí a dues de la tarda i de quatre a vuit de la tarda, mentre que dissabte i diumenge es podrà veure en horari ininterromput de les dotze del migdia a les vuit del vespre.

"Adif anuncia millores tecnològiques a l'estació de Tarragona" "‼ La Muntanyeta reclama «més comprensió» envers les persones amb paràlisi cerebral"