El Tinglado 2 del Moll de Costa de Tarragona

El Museu del Port deixa el Tinglado 2 esperant l'estrena de la nova seu al Refugi 2

Les activitats didàctiques, visites guiades i teatralitzades continuaran | No hi haurà espai expositiu

El Museu del Port de Tarragona tanca les portes de la seva seu provisional al Tinglado 2. El canvi de cara de la seu habitual al Refugi 2 està més a prop de la inauguració i obertura al públic està prevista abans de finalitzar l'estiu. Després de 10 mesos en aquesta seu del Moll de Costa i un total de 7.500 persones que han participat en activitats, aquest diumenge 6 de juny s'obrirà per últim cop el Museu del Port en aquesta localització. 

L'espai ha recollit l'exposició temporal del Museu, durant la reforma integral i un disseny d'una nova i més atractiva museística adaptada al nou temps, i s'han ofert diverses activitats. En aquest sentit, les d'enfocament didàctic, organitzades per l'espai cultural, es continuaran portant a terme a l'aula pedagògica de l'espai entitats. També s'organitzaran sortides a la natura, visites guiades i teatralitzades, que es fan al voltant del Moll de Costa i Serrallo.

També seguiran actives les noves activitats del programa pedagògic virtual destinat a escoles i esplais amb diferents nivells educatius estrenat el passat mes d'octubre, Educa Digital.

La consolidació del Museu

El Museu del Port és un dels espais culturals més actius a la demarcació i, per aquest motiu, s'han doblat els esforços per mantenir l'activitat durant aquesta pandèmia. Totes les activitats han complert amb les condicions de seguretat, higiene i aforament establertes per la Covid.

Una de les noves propostes, l'Educa Digital, ha tingut molt bona acollida. Més de 2.700 escolars han participat en les activitats didàctiques del Museu durant aquest curs tan especial que ha estat marcat per la Covid-19.

Tot i la situació que s'està vivint, més de 9.500 persones han participat de les activitats del Museu; 2.087 d'elles van visitar l'emblemàtic pailebot Santa Eulàlia per Setmana Santa mentre estava atracat al Moll de Costa. La resta, 7.500, s'han submergit en el discurs que ha presentat el Tinglado 2 del Moll de Costa durant aquests 10 mesos que ha funcionat com a seu provisional. A més, cal recordar que totes les propostes i les visites pròpiament dites al Museu són de caràcter gratuït.