Neix l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la ciutat de Tarragona

Més de 130 hotels, bars i restaurants ja s’hi ha adherit
L'AEHT s'ha presentat en públic aquest dimarts, 12 de febrer | TarragonaDigital

 

El sector de l’hostaleria i la restauració a la ciutat de Tarragona ha fet aquest dimarts, 12 de febrer, una gran passa endavant per unir esforços. Aquest matí s’ha presentat l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona (AEHT), una entitat de nova creació que vol actuar de paraigua unificador del sector.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

«Naixem amb la vocació d’unificar la ciutat i el sector hostaler», ha explicat el president del col·lectiu, Javier Escribano. «És el moment de deixar enrere aquells temps en què les diverses zones de la ciutat competien entre elles», ha afegit. Més de 130 hotels, bars i hotels de la ciutat ja s’han adherit al col·lectiu.

Ballesteros anima a «fer de Tarragona una gran capital gastronòmica»

La iniciativa segueix el model d’associacions territorials i que vehiculen l’hostaleria a la demarcació, i ho tradueix a petita escala. «És un pas endavant per dinamitzar el sector a la ciutat, i per ajudar a què Tarragona perdi complexes», ha reblat el president. L’AEHT absorbeix la funció de petits col·lectius que intentaven assumir aquesta funció per zones, i que ja s’han sumat a l’onada.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha celebrat que la iniciativa suposarà una alternativa sòlida a «la dispersió associativa del sector gastronòmic» de la ciutat, i s’ha mostrat obert a «fer de Tarragona una gran capital gastronòmica».

El producte local i de proximitat, plat principal

Escribano ha avançat que «apostarem pel producte local i de proximitat» com a gran tret diferenciador del sector a Tarragona, i no ha dubtat a l’hora de posar en valor el nivell hostaler de la zona. Les primeres accions de l’associació seran la configuració d’un calendari d’esdeveniments gastronòmics a la ciutat per projectar-se.

«Volem donar una sèrie d’eines als empresaris de la ciutat per tal d’unir-nos i ser més forts i competitius», ha explicat el nou president. Aquestes eines passarien pels vessants de la formació o la creació d’una bossa de treball comuna. La presidenta del Patronat de Turisme, Inma Rodríguez, també ha volgut mostrar el seu suport a l’entitat de nova creació.

També et pot interessar

"La mesura que anuncien els bisbes catalans després dels escàndols per abusos" "ALERTA: Detinguts per intentar robar al local de l'associació del barri a TGN"