Les dues nits d'aldarulls costen 150.000 euros a l'Ajuntament de Tarragona

En els dos dies d'incidents registrats a la capital tarragonina, els manifestants han cremat 47 contenidors i n'han malmès altres 33
Imatge dels contenidors cremats al carrer Cañellas de Tarragona. | Antonio Ramos

L'Ajuntament de Tarragona ha xifrat en uns 150.000 euros el cost aproximat dels desperfectes causat durant les dues darreres nits d'aldarulls als carrers i places del centre de la ciutat. Segons ha explicat el consistori en un comunicat, la nit de dimarts es van cremar 15 contenidors, mentre que dimecres van ser 32 els contenidors calcinats. Així mateix, durant les dues nits es van malmetre altres 33.

Els contenidors cremats estaven situats en les següents ubicacions: Rambla Nova, Avinguda Marqués de Montoliu, Passeig de Sant Antoni i plaça de l'Oli, així com als carrers Rovira i Virgili, Cristòfor Colom, Unió, Cañellas i Mossèn Ritort i Faus.

Imatge d'un contenidor cremant al carrer Unió de Tarragona, la nit de dimecres. | Àngel Ullate

Com ja va passar en la jornada d'ahir, els treballadors del servei de neteja treballen des de les sis del matí en la neteja dels carrers i la recol·locació dels contenidors que van quedar desplaçats pels manifestants durant els aldarulls d'aquest dimecres a la nit.

No hi ha estoc de contenidors

La conselleria de Neteja de l'Ajuntament de Tarragona ha de reposar els contenidors calcinats i reparar aquells malmesos. Des del consistori, s'està treballant per tenir-ne de nous en els pròxims dies, tot i que «no en queden suficients en estoc, davant la demanda d'altres ciutats que han patit el mateix tipus d'altercat». És per això, que des de la conselleria de Neteja es demana als tarragonins i tarragonins que «si no troben algun dels contenidors de recollida selectiva, es desplacin a la zona més propera en què en tinguin».

Les dues nits d'aldarulls costaran 150.000 euros a l'Ajuntament de Tarragona. | Àngel Ullate

Per altra banda, i davant la convocatòria de vaga prevista per demà, l’Ajuntament de Tarragona informa que demà al vespre la recollida de la franja orgànica i rebuig es manté a la nit com cada dia, però la recollida del matí (envasos, paper i recollides comercial) no s’efectuarà. Per tant, es fa una crida als comerços a no deixar envasos ni paper fora dels locals comercials.

"❗L'Ajuntament de Tarragona expressa el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem" "🔴 ATENCIÓ: Tarragona reobre part de l'Amfiteatre"