GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Despreniment de pedres a la torre del Pretori, a la Part Alta de Tarragona

L'emblemàtic edifici, a tocar de la plaça del Rei tarragonina, ja va patir diverses afectacions fa tot just una setmana
Imatge del despreniment, a la torre del Pretori de Tarragona | Gilbert F.O

 

 

La torre del Pretori, una emblemàtica edificació d'origen romà situada a la Part Alta de Tarragona, torna a ser notícia. Una setmana després, la construcció ha patit noves afectacions, que han posat en alerta a veïns i serveis d'emergència. Els tècnics municipals han explicat que s'ha desprès un tros de carreu i s'ha esmicolat en fragments.

 

Entre les set i quarts de vuit del matí, els Bombers de la Generalitat, avisats per la Guàrdia Urbana, han desplaçat una unitat al carrer de Sant Hermenegild, a tocar de la plaça del Rei tarragonina. La perillositat del despreniment, veient les imatges, és manifesta i diversos efectius dels Bombers han treballat per assegurar la zona.

 

 

L'Ajuntament realitzarà una inspecció de la muralla

Tècnics de Patrimoni de l'Ajuntament també han acudit al lloc dels fets i la policia tarragonina ha senyalitzat la zona, a l'espera de valorar els danys i saber què ha provocat la caiguda de les pedres. Hores més tard, des del consistori han informat que es realitzarà una inspecció amb plataforma elevadora de la zona afectada per part de personal especialitzat. «Es determinaran les mesures més adients per garantir la conservació i la seguretat», han assegurat fonts municipals. 

 

La torre del Pretori, acordonada després del despreniment | Tarragona Ràdio

 

 

Els Bombers actuen pel deteriorament d'un carreu de la torre del Pretori

 

La setmana passada els Bombers de la Generalitat ja van haver d'actuar davant del perill de despreniment d'una part de la façana de la torre del Pretori, a l'encreuament entre el carrer de la Nau i el de Sant Hermenegild. Va ser el passat dilluns, 4 de març, quan els Bombers van ser alertats i van desplaçar-se fins a la Part Alta de Tarragona. Van revisar l'estat de la façana i van senyalitzar i acordonar el carrer per evitar cap mena d'accident amb els vianants. Posteriorment, amb l'escala del camió, els bombers van sanejar la façana, retirant les pedres afectades per l'erosió. Les pedres es trobaven a una alçada de 14 metres.