Els trens de Tarragona a Barcelona canvien d'horaris a partir del 13 de gener

Segons l'Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) i la plataforma PDF.Camp, la posada en marxa de la variant Vandellòs-Tarragona comportarà «pitjors horaris de tren»

La posada en funcionament de la Variant Vandellòs-Tarragona, del Corredor Mediterrani, comportarà la modificació dels horaris dels trens regionals que surten de l'estació de la ciutat de Tarragona en direcció a Barcelona. Segons l'Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) i la plataforma PDF.Camp, agrupacions destinades a la promoció del transport públic, hi haurà «pitjors horaris de tren».

Pel que fa a la ciutat de Tarragona, la comparació entre l'oferta de desplaçament ferroviari entre Tarragona i Barcelona per aquest dimecres, 8 de gener, i entre la mateixa oferta de cara al dilluns, 13 de gener, permet extreure un seguit de conclusions. En la franja matinal, de les 7 del matí fins a dos quarts de 10, sortiran de Tarragona 8 convois amb destinació Barcelona. De fet, de les 7 a les 9 del matí, la franja amb més viatgers, hi haurà 7 trens disponibles que pertanyen a les línies R14, R15 i R16.

Ara bé, a partir de dos quarts de deu és quan es noten les primeres afectacions del Corredor del Mediterrani en el servei de mitja distància. Si aquest dimecres, 8 de gener, es pot agafar un tren (l'R15) a les 9.26 i el següent, destinació a Barcelona, a les 10.21; a partir d'aquest dilluns, 13 de gener, hi haurà una hora i mitja entre viatge i viatge (de les 9.26 fins a les 10.56). Aquest forat es podria trencar amb l'entrada en funcionament, (durant el període d'obertura de PortAventura), de la R17, que sortiria de Tarragona a les 10.10. Aquest trajecte estaria en funcionament del mes de març fins al mes de gener. 

Canvis en freqüències a les tardes i als caps de setmana

L'operadora posarà a disposició, amb l'entrada en servei de la Variant Vandellòs-Tarragona, les mateixes línies de tren que en l'actualitat: 28. Ara bé, si ja hem explicat el principal canvi en la franja matinal, per les tardes, i els caps de setmana, també s'han retocat els horaris. En direcció Tarragona, sortint de l'estació de França de Barcelona, desapareixeran els horaris de les 15.13 i les 19.13 perquè es concentraran les sortides dels dos trens a les 15.43 i a les 19.43, respectivament. 

El darrer tren que es podrà agafar en destinació a Barcelona, sortint de Tarragona, els caps de setmana serà, a partir de la setmana del 13 de gener, a les 20.53 hores, desapareixent els trens de les 21.40 i de les 22.15, disponibles, per darrer cop, aquest cap de setmana.


Comentaris