Tornen a penjar llaços grocs a la muralla de Tarragona

Quan encara no fa una setmana que l'equip de govern havia despenjat els llaços grocs, la muralla es desperta de nou com a plataforma de protesta política
Llaços grocs a la muralla de Tarragona aquest dimarts 28 d'agost | Gerard Recasens

 

Aquest dimarts, 28 d'agost, quan encara no fa una setmana que l'equip de govern, mitjançant les regidories de Neteja i la d'Espais Públics, va retirar els llaços grocs de la muralla, que la muralla, patrimoni mundial de la Unesco, torna a ser escenari de reivindicacions polítiques. Des de l'equip de govern s'apunta que  «aquest emplaçament està vigilat per càmeres».

Un dels principals grups municipals de l'oposició al consistori tarragoní, Esquerra Republicana, ha manifestat, mitjançant declaracions del seu portaveu, Pau Ricomà, que «els llaços grocs són la resposta cívica i pacífica de la societat catalana davant una situació d'anomalia democràtica i repressió política».«Allà on la justícia europea no hi veu cap delicte, la justícia espanyola s'inventa càrrecs, com el de rebelió, per justificar que persones innocents portin mesos a la presó. Els llaços grocs desapareixeran quan deixi d'haver-hi presos polítics», ha afegit Ricomà.

Els llaços reapareixen quan tot just han passat 6 dies de la darrera polèmica sobre el que s'ha anomenat com la guerra dels llaços. Tarragona, fins ara, s'havia mantingut bastant al marge d'aquest estira-i-arronsa entre independentistes i constitucionalistes però la cursa per veure qui pot més s'accelera. La setmana passada la diputada per Tarragona de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Lorena Roldán, denunciava l'existència d'aquests mateixos llaços.

La reacció de l'equip de govern (PSC+PP) no es va fer esperar i tant el primer tinent d'alcalde, José Luís Martín, com la regidora de Turisme, Inma Rodríguez, es van mostrar clarament en contra dels llaços a la muralla i van anunciar la seva retirada «immediata».

La resta de la demarcació de Tarragona

Si Tarragona capital s'havia mantingut bastant al marge d'aquesta polèmica, el cert és que la resta del territori no. El darrer cas, a l'Ametlla de Mar, on la policia local va identificar a l'escriptor i periodista Arcadi Espada, membre fundador de Ciutadans, mentre afegia una franja vermella al llaç groc que, en solidaritat amb els polítics catalans encausats pels fets d'Octubre de l'any passat, penjava de la rotonda on està instal·lat el monument 'Braços i Rems', en honor al passat pescador del municipi del Baix Ebre.

Així mateix, els Mossos d'Esquadra van identificar un grup de persones, entre elles, segons les informacions publicades, un guàrdia civil, que es desplaçaven per municipis del Baix Camp i de la Ribera d'Ebre per tal de retirar llaços grocs. La conselleria d'Interior va iniciar accions per «presumpta infracció greu de la llei de Seguretat Ciutadana». Per la seva banda, la Fiscalia General de l'Estat ha obert una investigació sobre les identificacions dutes a terme pels mossos amb gent que retirava llaços grocs.

 

"ATENCIÓ: Cristina Guzmán obre «un període de reflexió» sobre la seva etapa política" "ATENCIÓ: Els dies en què tancaran les 6 piscines municipals de Tarragona"