EN DIRECTE

Tota la informació del coronavirus a la demarcació de Tarragona

La Generalitat adjudica les obres del nou CPO de Tarragona mentre el veïnat es manifesta en contra

L'empresa Comsa es farà càrrec tant del moviment de terres i el sistema estructural com dels acabats interiors i l'envolvent | Aquest dijous, nova mobilització dels veïns del Francolí
El nou Centre Penitenciari Obert estarà enllestit en 18 mesos i costarà 9,5 milions d'euros. | TarragonaDigital

 

La Generalitat de Catalunya ja ha adjudicat les obres del nou Centre Penitenciari Obert de Tarragona. Les obres començaran abans d'acabar l'any, tal com avançava TarragonaDigital, amb un pressupost de 9.585.449,88 euros. En l'interior hi viuran fins a 150 interns en règim de tercer grau, un fet que preocupa la comunitat de la zona. Per aquest motiu, aquest dijous l'Associació de Veïns del Parc Francolí es manifestarà en contra del projecte sota el lema «No a una presó nova!». 

 

 

Les obres del nou CPO de Tarragona començaran molt aviat

La construcció del nou Centre Penitenciari Obert de Tarragona al carrer Pont i Gol començarà molt aviat. Aquest dimecres, 6 de novembre, la Generalitat ha adjudicat les obres a l'empresa Comsa. S'han dividit en dos lots de gairebé 10 milions d'euros —2.349.565,94 i 6.799.515,39 euros respectivament—. Es tracta, d'una banda, del moviment de terres i l'alçament del sistema estructural —amb una durada de sis mesos— i, de l'altra, de l'envolvent, els acabats interiors i les instal·lacions —amb una durada de tretze mesos—. 

 

Així doncs, les màquines podran començar a treballar molt aviat. De fet, podrien fer-ho abans d'acabar aquest mes de novembre, si no es presenta cap recurs especial en matèria de contractació, tal com s'indica en el portal d'Infraestructures.cat. Fins a quinze empreses s'havien presentat al concurs, que es va obrir el passat mes de juliol. 

 

En l'interior del CPO hi viuran fins a 150 interns en règim de tercer grau. L'edifici s'alçarà en uns terrenys de 3.500 metres quadrats i comptarà amb 70 habitacions en cinc plantes. Al soterrani, a més, s'instal·larà l'Arxiu Judicial de Tarragona. Quedarà buida, doncs, l'antiga presó de l'avinguda República Argentina, que funciona ara com a CPO. Els interns es desplaçaran al nou centre i l'edifici quedarà en desús, a l'espera de poder convertir-lo en el nou Fòrum Judicial. 

 

Imatge de la concentració dels veïns del Parc Francolí contra l'obertura del nou CPO el passat 10 d'octubre. | @VeinsParcTGN

Els veïns del Parc Francolí es manifesten contra el CPO

Paral·lelament als tràmits de l'administració per tirar endavant el CPO, els veïns del Parc Francolí es manifesten en contra de la seva obertura. «Sabem que tenim poc a fer, però no pararem», assegura la portaveu de l'entitat veïnal, Roser Barrio. Aquest dijous han convocat una manifestació. Serà a les set de la tarda i començarà al carrer Pont i Gol, al davant dels terrenys on s'ubicarà el CPO. Des d'allà, recorreran la rambla Francesc Macià fins a la rotonda de la plaça Generalitat i tornaran a baixar. 

 

Malgrat l'obertura del CPO sembla irreversible, des del veïnat continuen les mobilitzacions i les trobades amb els dirigents polítics. El pròxim dia 11, per exemple, l'Associació de Veïns i la FAVT es reunirà amb l'alcalde Pau Ricomà. «Lluitarem per guanyar il·luminació i seguretat al barri, i per establir una nova entrada del CPO lluny de l'escola», ha afegit Barrio. 

Més notícies de la categoria Tarragona