Les obres per rehabilitar les antigues oficines del Port començaran a l'abril

L'edifici es destinarà a ús administratiu i de serveis portuaris | Els treballs duraran divuit mesos
Les antigues oficines del Port de Tarragona volen encetar una nova vida | Cedida

 

Les obres de rehabilitació a l'edifici de les antigues oficines del Port de Tarragona començaran a l'abril. L'equipament, un dels més emblemàtics de la ciutat per la seva façana, es transformarà en un edifici d'ús administratiu i de serveis portuaris, i els treballs tenen una durada prevista de divuit mesos. El cost de les obres, de 4,7 milions d'euros sense IVA, anirà a càrrec de l'Autoritat Portuària.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El projecte vol actualitzar i modernitzar l'antic edifici, però en cap cas alterarà l'essència arquitectònica que el fa únic. Els treballs aniran a càrrec de la unió empresarial formada per COMSA, SAU i GICSA, i preveuen una rehabilitació integral de l'edifici, de gairebé 5.000 metres quadrats. L'espai es troba buit des del juny de 2010, quan les oficines de l'Autoritat Portuària es van traslladar a l'edifici del costat, on encara s'ubiquen.

L'edifici de les antigues oficines del Port de Tarragona es trobava buit des de l'any 2010

El model d'usos definitius serà una funció mixta, a cavall entre els usos administratius i els de serveis portuaris. A la planta baixa, es col·locarà una sala d'actes i un centre d'interpretació del Port, que divulgarà sobre la memòria i evolució de la infraestructura amb una voluntat d'obertura cap a la ciutat. Dues plantes es destinaran a acollir oficines d'empreses interessades a llogar l'espai. I dues plantes més, per a ús de l'Autoritat Portuària.

Finalment, a la cinquena i última planta, conviuran serveis ben diversos. Allà és on se situaran els serveis de control del Port, les oficines de Salvament Marítim i la Corporació de Pràctics, l'àrea de senyals marítims i sales operatives per a Capitania Marítima i la Direcció d'Operacions Portuàries. A més, les obres de rehabilitació també contemplen millores urbanístiques a la zona exterior dels edificis de les antigues i les noves oficines. La voluntat, segons el Port, és «donar continuïtat a espais com la passarel·la o el passeig marítim» per tal de renovar la façana marítima de Tarragona.

La planta baixa es destinarà a una sala d'actes i un nou centre d'interpretació | Cedida

 

L'ús administratiu com a oficines serà un dels puntals de l'edifici | Cedida

 

També et pot interessar

"Demanen presó per robar i enganyar una àvia a TGN amb el mètode de la falsa abraçada" "INDIGNANT: Un tarragoní s'enfronta a més de 5 anys de presó per pornografia infantil"