Els pares del nadó maltractat ingressat a Joan XXIII passen a disposició judicial

La parella està acusada de presumptes delictes de lesions i violència física habitual en l'àmbit de la llar
El cotxe de Mossos d'Esquadra que custodia els pares del nadó, en la seva arribada a l'Audiència, on han passat a disposició judicial. | TarragonaDigital

 

Els pares del nadó d'un mes ingressat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona han passat a disposició del Jutjat d'instrucció número 2 de l'Audiència de Tarragona a les nou del matí d'aquest dissabte. Així doncs, el jutge decidirà avui si els deixa en llibertat o bé en decreta presó provisional. La parella, un noi de 21 anys i una noia de 22 anys i veïns de Montblanc, van ser detinguts aquest dijous després que es confirmés que l'infant patia lesions compatibles amb maltractaments. A la parella se li atribueixen els presumptes delictes de lesions i violència física habitual en l'àmbit de la llar.

 

Dimecres passat, 13 de febrer, els pares acudien a l'Hospital Joan XXIII perquè el seu nadó d'un mes tenia diverses taques i marques al cos. Després d'una exploració mèdica, es va determinar que el nadó presentava una hemorràgia cerebral i altres lesions internes que s’haurien produït anteriorment, que no eren visibles a simple vista.

 

La DGAIA va assumir la tutela del nadó el dijous

La Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA) va assumir la tutela del nadó dijous passat després d'iniciar un expedient de desemparament. El Departament d'Afers Socials es personarà com a acusació particular a la causa judicial en defensa dels drets de l'infant. Per la seva banda, el mateix dijous els Mossos detenien els pares de la criatura.

 

El detingut té un antecedent similar amb un fill més gran, fruit d’una relació anterior amb una altra parella. El 2017 va acudir a l’hospital amb aquest nadó i, davant les sospites de maltractament, els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació contra el pare. El cas, però, es va arxivar perquè no es van poder provar els fets. 

 

La família va desmentir les acusacions de maltractament

Segons va poder saber TarragonaDigital, en un primer moment fonts de la família van desmentir de manera categòrica les acusacions de possible maltractament al nadó. Segons la versió de la família, els pares van portar el nadó a Urgències «per un cas de fongs a la boca», que serien els causants de les marques i taques a la pell. Asseguren que el germà gran del bebè també va presentar una reacció semblant, així que es tractaria d'una «qüestió genètica», explicaven els familiars.