Els patinets elèctrics hauran de circular per la calçada a Tarragona

L'Ajuntament aplicarà l'article 62 de l'ordenança general de convivència i equipararà els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) amb les bicicletes
Els patinets elèctrics circularan per la calçada a Tarragona. | ACN

 

L'Ajuntament de Tarragona ja ha decidit com regular la circulació de patinets elèctrics a la ciutat. Els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) hauran de circular per la calçada. Només podran fer-ho per les voreres si van a velocitat baixa, concretament a la mateixa que el pas d'una persona. El consistori, des de la regidoria de Mobilitat, ha resolt fer pública l'actual interpretació de l'ordenança general de convivència i ús dels espais públics de Tarragona. Per això, s'aplicarà l'article 62 i equipararà els patinets elèctrics amb les bicicletes.

L'arribada a la ciutat de tendes de patinets elèctrics i la proliferació d'aquests vehicles entre els tarragonins ha propiciat que el consistori decideixi regular la seva circulació. No existeix una regulació legal específica que determini com i per on han de circular i això «pot originar que es produeixin certes incidències i disfuncions en la mobilitat urbana», deien des de l'Ajuntament. 

Els patinets elèctrics circularan per la calçada a Tarragona

Els patinets elèctrics hauran de circular per la calçada a Tarragona. «És evident que els patinets elèctrics s'han consolidat com una opció bastant utilitzada i la seva circulació per les voreres podria acabar sent problemàtica», apuntava el regidor de Mobilitat del consistori, Josep Acero. Per aquest motiu, només podran moure's per les voreres si van a la mateixa velocitat que un vianant.

Atès que la Direcció General de Trànsit va deixar en mans dels ajuntaments la regulació dels patinets elèctrics, a Tarragona s'ha decidit equiparar-los a les bicicletes. Per tant, circularan per la calçada sempre que no hi hagi una via reservada, com per exemple, un carril bici. L'incompliment de la normativa significarà constituir una falta lleu. 

Què pot fer i què no un patinet elèctric a Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona ha aplicat l'article 62 de l'ordenança general de convivència i ús dels espais públics de Tarragona per regular la circulació dels patinets elèctrics. Així doncs, hauran de complir la mateixa normativa que les bicicletes. Hauran de dur fanal davanter i llum reflectant quan circulin de nit, l'usuari haurà de portar una armilla o qualsevol altra peça reflectant, hauran de portar timbre, els usuaris no podran anar acompanyats ni a remolc d'un altre vehicle. 

El consistori publicarà aquesta normativa a la Seu Electrònica i informarà de la mateixa a la Guàrdia Urbana de Tarragona, encarregada de vigilar que els usuaris de patinet elèctric la compleixen. 

"ATENCIÓ: A presó per fer que 2 menors es prostitueixin a Tarragona" "Rebutgen una mesquita a TGN per perill de «radicalització islàmica»"