'Vigía', el patruller de l'armada espanyola que estarà al Port de Tarragona

El diumenge 8 de març estarà obert al públic
Escala a Tarragona del 7 al 9 de març | Cedida

El buc de l'Armada espanyola 'Vigía' farà escala al Port de Tarragona entre els dies 7 i 9 de març. Durant l'estada en aigües tarragonines, atracat al moll de Costa, el patruller estarà obert al públic el diumenge 8 de març, de 10 a 13 hores i de 15.30 a 19 hores.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

'Vigía' a Tarragona

El buc de l'Armada està integrat en les Operacions Permanents de les Forces Armades sota el Comandament d'Operacions (MOPS) realitzant operacions de vigilància marítima. El patruller d'altura 'Vigía', amb el nombre de costat P-73, és el tercer dels quatre bucs que componen la classe 'Serviola'. Va ser construït a Ferrol en una drassana de l'antiga Empresa Nacional 'Bazán' i va ser lliurat a l'Armada el 23 de març de 1993.

El vaixell ha passat en la mar més de 2.722 dies i ha superat la xifra de 400.000 milles navegades. Ha participat en desplegaments més enllà de les fronteres de l'Estat, destacant per la seva rellevància, la participació en la denominada 'guerra de fletán' l'any 1995, l'aprensió d'un vaixell amb carregament d'haixix el 2010 i el desplegament al Golf de Guinea el 2017.

La missió principal del 'Vigía' és la vigilància i la seguretat marítima, contribuint a l'acció de l'Estat en la mar de les aigües de sobirania en el marc de les missions permanents de les Forces Armades.

"📲IMPRESCINDIBLE: L'aplicació per a mòbils que tot tarragoní ha de tenir!" "🔴 ATENCIÓ: El punt de la nova ordenança de terrasses que divideix Ajuntament i hostalers"