GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Pere Ginard, protagonista de la 3a edició de les Jornades Il·lustrades LAP de l'EADT

L'exposició dels seus treballs romandrà exposada a l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona fins al 25 d'abril
L'EADT celebra la tercera edició de les Jornades Il·lustrades LAP  | EADT

 

Avui, 11 d'abril,  se celebra la tercera edició de les Jornades il·lustrades LAP a l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona. L'objectiu principal d'aquestes jornades, les quals se celebren anualment, és reunir diversos perfils d'il·lustradors, tant estudiants com professionals, amb diverses activitats com conferències, tallers i exposicions, entre d'altres. A més, cada edició compta amb un artista convidat, el qual exposa la seva obra a la mateixa Escola. Enguany és Pere Guinard, reconegut il·lustrador.

 

L'EADT compta amb l'Espai Piscina, el qual està destinat a acollir aquest tipus d'activitats. Acull exposicions en el seu espai central, el qual les destaca a causa de la seva peculiar arquitectura. Així doncs, les obres de Pere Ginard romandran exposades a l'Espai Piscina des d'avui fins al 25 d'abril. L'horari d'obertura serà de dilluns a dijous, de 9.00 a 21.00 hores, i els divendres de 9.00 a 20.00 hores.

 

Cal destacar que cada any s'estableix una temàtica conductora per dur a terme les Jornades Il·lustrades LAP. Enguany és la visualització de la realitat de les persones transgènere, la qual esdevé un dels temes més rellevants en l'actualitat.

L'Espai Piscina acollirà l'exposició d'obres de Pere Ginard  | EADT

Pere Ginard ha obtingut diversos reconeixements nacionals i internacionals

Pere Ginard combina la seva tasca d'il·lustrador amb la de cineasta. També realitza publicacions experimentals per a premsa i televisió, les quals du a terme a l'estudi multidisciplinari Laboratorium, del qual és cofundador i membre. Ha exposat les seves obres a la Fira del Llibre Infantil de Bolonya (Itàlia) el 2003 i el 2004, a la Biennal d’Il·lustració de Bratislava el 2003 i a l’Itabashi Art Museum de Tòquio el 2003 i 2004, entre d’altres.  

 

La seva obra ha sigut guardonada amb diversos premis, com per exemple el premi nacional d’il·lustració de l’Institut Nacional de la Joventut (INJUVE) l’any 2000; el segon premi del II Certamen Internacional d’Àlbum Infantil Il·lustrat Ciutat d’Alacant l’any 2002, i, el premi Junceda d’il·lustració infantil-juvenil de l’Associació d’Il·lustradors Professionals de Catalunya l’any 2006.

 

El programa de les Jornades Il·lustrades LAP, dijous 11 d'abril

— 9.15 hores. Presentació LAP.

— 9.30 hores. Xerrada del col·lectiu Gènere LLiure: 'Transil·lustrem-nos'.

— 11.00 hores. Foodtrans sonor. Esmorzar grafit i Trans-shirts serigrafiades.

— 13.30 hores. Xerrada/Taller a càrrec de l'il·lustrador Pere Guinard (només alumnes).

— Fins al 25 d'abril, dins l'horari del centre. Exposició de treballs de Pere Guinard a l'Espai Piscina.