GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Perill a la Part Baixa de Tarragona per una façana en mal estat

Els veïns del Barri del Port enceten avui una setmana de mobilitzacions que passaran pel plenari i acabaran amb una marxa reivindicativa aquest dissabte
En els últims dies han caigut fragments de façana al carrer Smith. | TarragonaDigital

 

Una façana del carrer Smith de la Part Baixa de Tarragona preocupa pel seu mal estat. En els últims dies, alguns veïns han denunciat la caiguda de petits fragments de pedra i roca a la vorera. De fet, l'Associació de Veïns del Barri del Port ja ha reclamat a l'Ajuntament en diverses ocasions l'arranjament de la mateixa. Es tractaria d'un edifici municipal que, anys enrere, era propietat d'una empresa i es feia servir de magatzem. 

 

Les façanes en mal estat són una problemàtica que s'estén arreu de la ciutat. Al barri de Bonavista s'han fet actuacions en almenys quatre balcons en un mes, a la Part Alta de la ciutat són molts els edificis apuntalats i al carrer Prat de la Riba també va caure un fragment de façana fa alguns dies. Les de la Part Baixa també preocupen. De fet, és una de les reivindicacions de l'associació de veïns, entre moltes altres.

 

Fragments de la façana al terra del carrer Smith

Els vianants que passegen pel carrer Smith a l'entrada de la plaça dels Infants no poden evitar aixecar el cap quan passen per davant de la façana en qüestió. Es tracta d'una nau imponent i d'una paret de diversos metres d'alçada. Les esquerdes comencen a terra i s'allarguen fins al sostre. A més, el primer recobriment de la paret està parcialment aixecat

 

L'Associació de Veïns del Barri del Port ha reclamat en reiterades ocasions al consistori que l'arrangi. «Esperem que no passi res. I si passa, que no prengui mal ningú. Potser només així se n'adonaran que cal arreglar-la», deia la presidenta de l'entitat veïnal, Mari Carmen Puig. A la vorera, fragments de roca caiguts demostren la perillositat d'aquest punt de la Part Baixa. «Volem actuacions ja», sentenciava Puig. 

 

Una setmana de mobilitzacions dels veïns del Barri del Port

Aquest dimecres començarà un seguit de mobilitzacions dels veïns del Barri del Port per reclamar «un barri digne». Avui es realitzarà un taller reivindicatiu al magatzem del carrer Sant Miquel número 19, entre les sis i les vuit del vespre. «Cal portar cartolina blanca, retolador permanent blau, cartó i un desig de millora», diu la convocatòria. 

 

Les protestes continuaran divendres, quan els veïns tornaran al Consell Plenari de l'Ajuntament de Tarragona per fer veure als representants municipals el seu malestar. També demanen, des de l'entitat veïnal, portar xiulets i pancartes. Les mobilitzacions acabaran dissabte amb una passejada reivindicativa entre la plaça dels Infants i la plaça de la Font. «Sabem que hi vindrà molta gent perquè els joves del barri s'han fartat de la situació i exigeixen millores immediates», preveia Puig.