La piscina olímpica de Campclar estarà climatitzada de cara a finals d'estiu

L'Ajuntament de Tarragona licita les obres per 200.000 euros | Els treballs duraran quatre mesos

La piscina olímpica de Campclar, al cor de l'Anella Mediterrània dels Jocs de Tarragona 2018,  serà un espai climatitzat de cara a finals d'estiu de 2020.  Després de diversos anuncis heretats de l'època del govern anterior, l'Ajuntament de Tarragona ha fet pública aquest dimarts la licitació de les obres per instal·lar una caldera de biomassa per tal de climatitzar la piscina, de 50 metres de llarg i una de les úniques de la demarcació preparada per les dimensions de l'alta competició —conjuntament amb les velles instal·lacions del CN Reus Ploms—. 

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Les empreses interessades a fer els treballs es podran presentar fins al 26 de febrer i, un cop se seleccioni  la guanyadora del concurs públic, tot estarà a punt per començar unes obres que es preveuen allargar quatre mesos. Això situa el calendari de la climatització acabada a finals d'estiu, després que els càlculs inicials esperaven donar les obres per acabades abans que acabés l'any 2019. Les obres costaran vora els 240.000 euros, IVA inclòs.

La piscina olímpica dels Jocs Mediterranis de Tarragona s'escalfarà amb una caldera de biomassa

La caldera de biomassa, un dels grans motors d'energia renovable i sostenible que promou la Diputació de Tarragona, permetrà escalfar l'aigua de la temperatura de l'aigua —la piscina és exterior i descoberta— i, segons l'informe tècnic, també hauria de prestar servei a la piscina coberta del recinte, a la calefacció i al gimnàs de la zona. La intenció de l'executiu és «possibilitar que la piscina es pugui utilitzar durant tot l'any» per a benefici d'usuaris locals i nedadors professionals,  ja que ara mateix només està oberta entre el juny i el setembre —per a tothom— i entre abril i juny —per a equips professionals—. La temperatura de l'aigua impedeix l'ús la resta de mesos.

«Tarragona és una ciutat que aposta de forma ferma pel turisme esportiu», expressa l'actual consellera d'Esports, Mary López, en l'informe tècnic que justifica les obres. López reivindica «el llegat dels Jocs Mediterranis» en forma de les instal·lacions, que defineix com a «de primer nivell», i destaca que «són molts els esdeveniments i turoperadors que s'han posat en contacte amb l'àrea d'esports per llogar les instal·lacions» en concepte de pretemporades o concentracions.

El compromís del nou Ajuntament de Tarragona és que la climatització de la piscina olímpica 'Sylvia Fontana' sigui una realitat abans de la tardor de 2020 i que «clubs històrics de la nostra ciutat amb  nedadors i nedadores de primer nivell, com el CN Tàrraco, puguin entrenar en les condicions on després competiran» en proves de natació nacionals i internacionals.

També et pot interessar