Maltractament d'animals i baralles: els veïns de la plaça Prim de Tarragona, «cansats» dels sensesostre

La Guàrdia Urbana de Tarragona va detenir, aquest dimecres, un home amb una ordre de crida i cerca | El veïnat reclama solucions i una actuació dels Serveis Socials
La presència de sensesostre a la plaça Prim de Tarragona no és una novetat, però sí el maltractament d'animals i les baralles. | TarragonaDigital

 

El veïnat de la plaça Prim de Tarragona reclama solucions per actuar contra la presència «constant» de persones sense sostre al davant de casa seva. Malgrat que aquest fet «no és una novetat» i «s'allarga des de fa anys», els darrers episodis han augmentat l'alerta: maltractament de gossos, baralles, crits i una brutícia «perenne». Aquest dimarts, de fet, un home de quaranta anys va ser detingut a la plaça per dues ordres de recerca, detenció i presentació. Per aquest motiu, demanen que l'Institut Municipal de Serveis Socials faci alguna cosa. De fet, el local d'aquest ens s'ubica en aquesta mateixa plaça. 

Maltractament d'animals i baralles a la plaça Prim de Tarragona

El veïnat de la plaça Prim de Tarragona està «cansat» de les situacions que provoquen les persones sense sostre instal·lades al davant de casa seva. A la cantonada esquerra de la plaça hi arriben, «diàriament», diverses persones sense llar. Tot i això, la problemàtica ha anat més enllà: alguns dels assidus a aquest espai colpegen els seus gossos i «els maltracten cada dia», denuncia un veí, Gerard Boyer, a través de Twitter. 

Tal com es pot veure en el vídeo, una de les persones, estirada sobre un cartró, s'aixeca de cop i comença a propinar cops de puny a l'animal. Tot davant l'atenta mirada d'altres persones que no impedeixen l'agressió. Boyer avisa, a més, que l'agressivitat vers els gossos es transmet als animals. «Avui, un dia més sense poder entrar a casa per un gos abandonat que ens intenta mossegar, quan sortim a TV3 per una desgràcia fareu algo?», es preguntava el mateix veí en un altre tuit hores més tard de publicar el vídeo. 

L'home estirat a tocar de l'escenari és qui propina diversos cops a l'animal. | @gerboy

 

La Guàrdia Urbana de Tarragona deté un home de 40 anys

Aquest mateix dimarts, una discussió va tornar a alterar la tranquil·litat de la plaça Prim. «Són un constant des de fa anys», denuncia una altra veïna, Meritxell Ascaso. La Guàrdia Urbana de Tarragona va desplaçar-se fins aquest punt per una discussió entre dues persones. Després d'identificar-les, van poder comprovar que un dels homes implicats tenia pendent dues ordres de recerca, detenció i presentació dictades pels jutjats de Tarragona i Girona. L'home, de 40 anys, va ser detingut.

«Necessitem un front comú per solucionar aquest fet»

«Això fa molt temps que passa. Fan les seves necessitats al carrer perquè és casa seva, beuen alcohol i això provoca baralles i crits... Totes les entitats del tercer sector hem de posar-nos d'acord, buscar un front comú». Són les paraules d'una treballadora social i veïna de la plaça Prim, que prefereix amagar la seva identitat per motius professionals. Denuncia que els Serveis Socials de l'Ajuntament «veuen tot el que passa perquè els tenen al davant», però lamenta la «passivitat» de certs actors. És per això que demana «actuar» i «buscar un espai, adaptar-lo i donar-los un lloc on anar». 

També al carrer Unió, una botiga va denunciar la presència de persones sense llar al portal. En l'últim recompte fet per l'Ajuntament de Tarragona, el nombre de persones sense sostre als carrers de la ciutat era d'una setantena. 

"🚌 Dos busos de l’EMT acaben amb els vidres trencats durant les festes de Santa Tecla" "🎪Torna el Mercat Medieval a Tarragona per 25è any consecutiu"