ATENCIÓ

2 ferits greus en bolcar un camió a l'AP-7 tarragonina

Una plaga de paneroles infesta el Pla de la Seu de Tarragona

L'Ajuntament creu que es deu a una fumigació realitzada per un particular al carrer Escrivanies Velles | Ematsa ja hi ha actuat i ho tornarà a fer la setmana vinent
Centenars de paneroles han aparegut aquesta setmana al Pla de la Seu de Tarragona. | TarragonaDigital

 

El Pla de la Seu de Tarragona està infestat de paneroles. Durant la jornada d'ahir, comerciants i veïns van poder veure com centenars d'aquests insectes s'escampaven per la plaça des del carrer Escrivanies Velles. Aquest dimecres al matí, diversos exemplars encara es podien veure a tocar de la Catedral i de les escales, a banda i banda de l'espai. Des de l'Ajuntament creuen que una fumigació d'un particular a l'extrem oposat del carrer Escrivanies Velles ha estat la que ha provocat l'aparició de la plaga. Ematsa ja ha actuat de manera provisional i la setmana vinent aplicarà mesures correctives. 

 

 

Centenars de paneroles al Pla de la Seu de Tarragona

Comerciants i veïns del Pla de la Seu de Tarragona, un dels espais més emblemàtics de la ciutat, estan patint una plaga de centenars de paneroles. «Sortien de les tapes del clavegueram i de la llum, però també entre les pedres», assegurava Jordi Olivar, propietari d'una tenda de souvenirs ubicada sota els porxos de la plaça. 

 

Aquest dimecres al matí, desenes d'aquests insectes encara es podien veure en l'entorn de la Catedral. Per sort, no han arribat a entrar al temple, encara que els treballadors del mateix les van veure de ben a prop. «Això passa cada any, però aquest 2019 s'ha avançat. Imagina't què passarà a l'estiu...», manifestaven treballadors de Casa Balcells, un altre dels establiments afectats. 

 

Els veïns també denuncien que «estem donant una imatge del tercer món». L'Àngels Tost viu a un dels blocs d'Escrivanies Velles i fins i tot ha hagut de veure com les paneroles li entraven per la finestra després d'escalar la paret. «He hagut de baixar les escales de puntetes perquè n'hi havia moltíssimes», explicava. 

 

Les paneroles s'han escampat des del carrer Escrivanies Velles fins al Pla de la Seu. | TarragonaDigital 

 

Ematsa aplicarà la setmana vinent mesures correctives

Tècnics d'Ematsa van acostar-se ahir al Pla de la Seu per analitzar la situació i van aplicar les primeres mesures per combatre la plaga. Aquest dimecres al matí, hi han tornat amb una càmera per visualitzar com es troba el clavegueram. Segons fonts municipals, tot indica que l'aparició de les paneroles es deu a una fumigació d'un particular a l'altra punta del carrer Escrivanies Velles. 

 

«Quan s'utilitza malament l'insecticida, provoques que les paneroles fugin d'un lloc i en surtin per un altre», diuen des del consistori. La seva teoria és que un veí estava realitzant unes obres i va trobar-se el cau de paneroles, les va fumigar i van aparèixer al Pla de la Seu. Tot i això, reconeixen que «el temps no està ajudant perquè fa molta calor i no plou, i això provoca que els insectes es reprodueixin»

 

La setmana vinent, Ematsa aplicarà mesures correctives. Asseguren, però, que la plaga «està controlada». 

 

També et pot interessar