Alguns joves de l'Associació Aurora ja preparen el terreny de la Plantada 2019

Solidaritat i medi ambient es tornen a donar la mà amb la Plantada Popular al riu Francolí

La iniciativa, que arriba a la 8a edició, té un fort caràcter social i mediambiental

La nova edició de l'anual Plantada Popular a tocar del riu Francolí tindrà lloc el pròxim dissabte 16 de març. Serà la vuitena edició de la iniciativa, a càrrec de la Fundació Repsol i l'Associació Aurora, i tornarà a tenir lloc al marge dret del riu, al costat del conegut com a Pont de Santa Tecla. L'acció és oberta a tothom, i té una voluntat familiar que també permetrà participar als més petits en la reforestació.

La Plantada, una activitat ja consolidada que es manté des del 2012, vol recuperar el bosc de ribera autòcton d'aquesta zona. En total, es plantaran 1.500 noves vegetacions, de fins a sis espècies diferents —tamarius, koncs, freixes, saücs, rosers silvestres i ginestes—.

El director de l'Associació Aurora, Jaume Santos, ha volgut agrair el caràcter social de la plantada, donat que integra les persones amb discapacitat del col·lectiu de la mà de tasques com la preparació del terreny, la pròpia plantada i el manteniment posterior, del qual s'encarregaran durant vuit mesos.

Joves amb discapacitat de l'Associació Aurora s'encarregaran del manteniment de les plantes durant vuit mesos

Plantada Popular
La plantada popular tindrà lloc a tocar del riu Francolí, on s'ha presentat avui | Toni Cabanillas

 

La presidenta de la Federació d'Associacions Veïnals de Tarragona, Cristina Berrio, també ha volgut agrair la voluntat d'implicar els barris de Ponent i d'acostar-los a la ciutat a través de la cura i reforestació d'uns terrenys que fins fa poc feien d'abocador. La Plantada vol fer efecte positiu, doncs, sobre el medi ambient, la inclusió social i la vertebració de la ciutat. És ja tot un clàssic de l'inici de la primavera tarragonina.

El responsble de Comunicació de Repsol a Tarragona, Josep Bertran, també s'ha mostrat molt satisfet amb la consolidació de la Plantada Popular. Des de l'organització han recomanat inscriure's prèviament a través d'Internet. En la suma dels set anys anteriors, les set primeres plantades han mogut més de 4.400 persones, i gairebé el 80% de la vegetació plantada ha aconseguit sobreviure.

També et pot interessar