Tarragona accelera per recuperar i netejar les seves platges després del temporal

Els consellers de Neteja i Medi ambient reconeixen «els efectes devastadors» de la borrasca Glòria a la ciutat
Els efectes del temporal han fet estralls a totes les platges de la ciutat aquesta setmana | Cedida

A aquestes altures, ja no és notícia que la força del temporal Glòria ha fet estralls a les comarques de Tarragona, ha desdibuixat i desfet desenes de platges de la demarcació i la seva factura total puja ja vora els 30 milions d'euros arreu de tot Catalunya. A la ciutat de Tarragona, el govern municipal ha decidit «no perdre ni un dia» i aquest dissabte ha començat els treballs de neteja a les seves platges, en una tasca conjunta amb els equips municipals i amb entitats ecologistes com Salvem la Platja Llarga, Gata o Greenpeace.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

«Els efectes del Glòria han estat devastadors i trigarem temps a tornar a tenir les platges a punt», ha explicat el conseller municipal de Neteja, Jordi Fortuny, sobre el terreny. «Caldrà refer la instal·lació completa del subministrament d'aigua a la totalitat de les dutxes de totes les platges», ha afegit. Les tasques inicials han estat reconèixer la zona i començar a netejar zones de pas com els accessos o el pont que travessa entre el Tennis Tarragona i la platja Llarga, una de les més tocades. Fortuny ha matisat que «en les setmanes vinents acabarem d'avaluar tots els danys» del temporal.

 

L'Ajuntament de Tarragona i entitats ecologistes coordinen un programa d'accions per recuperar les platges

El temporal Glòria ha ompert de restes vegetals i residus plàstics les platges de Tarragona | Cedida

L'edil ha anat també acompanyat del conseller de Medi Ambient, Xavi Puig, qui ha avançat que Ajuntament i entitats ecologistes ja treballen en un futur programa d'accions coordinar per recuperar la costa tarragonina, i que es presentarà públicament en els pròxims dies. «Tenim el canvi climàtic a les portes de les nostres platges, i hem d'evolucionar cap a un desenvolupament molt més sostenible que preservi els espais naturals», ha subratllat.

 

El balanç inicial de danys confirma «una àmplia afectació per acumulació de restes vegetals i de residus sòlids», especialment plàstics, a totes les platges de la ciutat. La platja Llarga ha perdut més de 30 passarel·les, 15 papereres i 10 punts de reciclatge; l'Arrabassada ha perdut fins a 40 passarel·les, 8 papereres i 6 punts de reciclatge; la Savinosa ha perdut 12 passarel·les, 4 papereres i 4 punts de reciclatge; la platja del Miracle ha perdut 14 passarel·les, 10 papereres i 7 punts de reciclatge i a la platja dels Capellans es troben a faltar 5 passarel·les, una dutxa i un punt de reciclatge.

 

També et pot interessar

Més notícies de la categoria Tarragona