Polèmica per la restauració del monument a la Sardana de Sant Pere i Sant Pau

La restauració es durà a terme amb menys de la meitat del pressupost acordat amb l'anterior equip de govern de l'ajuntament
El monument a la Sardana de Sant Pere i Sant Pau. | Cedida

L'Ajuntament de Tarragona ha iniciat el projecte de restauració del monument a la Sardana del barri de Sant Pere i Sant Pau. El projecte, que es va iniciar l'any passat, és la segona restauració del monument des del 1973, any en què va ser inaugurat.

No es conserva cap plànol de l'obra original

El projecte vol recuperar l'aspecte original del monument, és per això que durant les obres es retiraran la capa de pintura i els elements de reforç que es van afegir posteriorment a l'estructura original. També es repararan les figures actuals i es reconstruiran les que es van retirar, seguint el projecte original de l’arquitecte Josep Piqué Iserte, artista reusenc.

Per poder-les restaurar, l'ajuntament va demanar documentació i fotografies als veïns de Sant Pere i Sant Pau, ja que fins al moment no s'havia trobat cap plànol ni document original que indiqués com era. Finalment s'han iniciat les obres, i es preveu que la durada d'aquestes sigui d'un més.

Els veïns denuncien que no s'han respectat els acords amb l'anterior consistori

Tal com va informar TarragonaDigital fa un any, el pressupost per a la restauració del monument era de 25.000 euros i incloïa també el canvi de paviment de la plaça on s'ubica. Aquest pressupost va ser fruit del pacte de l'anterior equip de govern de l'Ajuntament de Tarragona amb els veïns del barri. 

Finalment, la restauració s'ha adjudicat a l'empresa Lesena amb un cost de 12.698,34 euros. Els veïns del barri de Sant Pere i Sant Pau han mostrat el seu descontentament amb els plans adoptats i han recriminat que amb el canvi de consistori no s'ha respectat els acords. El president de l'Associació de veïns de Sant Pere i Sant Pau, Luis Trinidad, ha manifestat que no és una bona notícia que la plaça s'arregli d'aquesta manera.

Trinidad ha manifestat que «la nostra associació de veïns no es deu a cap partit, sinó als veïns, i quan algun partit faci les coses bé, ho agrairem; però quan creguem que ens estan enganyant, també ho direm». Finalment, també ha avançat que es reuniran amb l'alcalde perquè els expliqui la situació.

"🗓AGENDA: Arrenca la primera edició del Mercat de Contes de TGN!" "🎉 PROGRAMA: Tots els actes i novetats del Carnaval 2020 de Tarragona!"