GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La regidora Paula Varas torna la competència de Domini Públic per un conflicte amb el seu restaurant

El seu negoci ha demanat instal·lar «una terrassa» al carrer Cos del Bou, una zona amb només una terrassa
Imatge d'arxiu del carrer Cos del Bou, on està emplaçat el restaurant familiar de la regidora d'ERC Paula Varas. | Josep M. Llauradó

 

La regidora de Domini Públic de l'equip de govern municipal de Tarragona, la republicana Paula Varas, ha tornat la competència en aquesta matèria al batlle de la ciutat, Pau Ricomà, perquè el seu restaurant familiar, 'L'Adelita Gastrobar', ha sol·licitat instal·lar una terrassa al seu actual emplaçament, al carrer Cos del Bou de la Part Alta de Tarragona, una zona on només hi ha una terrassa.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Varas hauria avocat la competència, de manera puntual i en referència a aquesta petició, perquè el titular de l'esmentat negoci de restauració, familiar directe seu, ha entrat un expedient al consistori demanant la possibilitat de poder instal·lar taules a la via pública. El plenari del pròxim dilluns, dia 30 de setembre, donarà compte d'aquest avocament de competències.

 

Fonts jurídiques consultades per aquest mitjà veuen molt necessari el fet que Paula Varas «hauria d'evitar pronunciar-se sobre l'expedient que fa referència al seu restaurant» atesa la manifesta incompatibilitat que hi pot haver entre tenir interessos directes en un negoci privat i resoldre administrativament sobre una concessió sobre l'espai públic vinculada directament a aquesta activitat.

 

Des de l'oposició de moment no han volgut posicionar-se públicament sobre aquesta qüestió ara per ara. D'altra banda, aquest mitjà s'ha posat en contacte també amb el govern municipal. La consellera Paula Varas ha declinat fer cap mena de declaracions sobre aquest tema i fonts municipals han emmarcat l'avocació de competències «en un procediment administratiu habitual en aquests casos. La regidora s'ha d'abstenir de pronunciar-se sobre aquest expedient. Expedient que haurà de resoldre's des d'alcaldia».

 

Paula Varas, «assessora d'establiments de restauració»

En la seva declaració d'incompatibilitats i activitats, que es pot consultar a la pàgina web del consistori tarragoní, la consellera assegura treballar com a «autònoma» i en el camp de «l'assessorament de projectes i assessorament d'establiments de restauració».

 

L'informe oficial signat pel secretari general de l'Ajuntament de Tarragona, Joan Anton Font, assegura que no hi ha «cap» incompatibilitat entre ser la consellera responsable d'autoritzar l'ocupació de l'espai públic i treballar com assessora «d'establiments de restauració». La consellera es va donar de baixa al registre d'autònoms el passat 1 de juliol i va assumir les competències de Domini Públic durant el mes d'agost.