El Port de Tarragona entrega els guardons de la setena edició del Premi de Narrativa Curta

S'han repartit set guardons en diferents categories dels quaranta participants
Alguns dels guanyadors dels Premis de Narrativa Curta del Port de Tarragona | cedida

El Port de Tarragona va publicar el passat mes de juny els noms dels guanyadors del seu premi literari, el Premi de Narrativa Curta. En una edició totalment diferent a causa de la pandèmia del coronavirus, s'ha tardat gairebé un mes i mig en gaudir de la possibilitat de donar els guardons als set guanyadors de les diverses categories.

L'entrega del Premi de Narrativa Curta s'ha fet a bord de la Golondrina, en un acte senzill en què, mantenint totes les mesures de seguretat i les distàncies necessàries, els representants del jurat han lliurat el reconeixement i els guardons als joves escriptors. Han estat Anna Pallejà i Júlia Guinaldo, de primer i segon d'ESO respectivament; Biel Ramon i Alexandra Sans a tercer i quart d'ESO; i Arnau Virigli i Martina Salvadó als cursos de Batxillerat. La categoria en llengua anglesa ha comptat amb només un premi, per a Eva López.

Els guanyadors han rebut el premi a bord de la Golondrina del Port | cedida

Quaranta obres presentades, un èxit

En aquesta setena edició s'han presentat més de quaranta treballs, fet que demostra l'èxit i atractiu del certamen. Tot i això, el jurat ha seleccionat vuit treballs més a més dels set premiats, que s'han considerat mereixedors de ser publicats juntament amb la resta. Les obres guardonades van ser publicades a la pàgina web de l'Autoritat Portuària i es poden consultar en línia. 

El premi, organitzat conjuntament amb els Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat de Catalunya, té com a objectiu promoure l'ús literari del català als centres d'ensenyament de la regió, incentivant els més joves a crear obres escrites en llengua catalana, la imaginació i l’interès per la matèria portuària i marítima. 


Les persones guanyadores del certamen literari, organitzat conjuntament pel Port de Tarragona i els Serveis Territorials d’Educació, han rebut el premi acompanyades de dues persones del seu entorn proper. El jovent guardonat ha rebut un diploma de reconeixement, una tauleta tàctil i l’Atles Històric del Port de Tarragona, i a més, també podrà visitar el nou Museu del Port, acompanyat pels seus companys de classe, quan hagi finalitzat la rehabilitació integral d’aquest espai emblemàtic cultural tarragoní.

"És oficial: TGN tindrà una nova biblioteca pública ben aviat" "Atenció: Ja es coneixen els primers concerts de Santa Tecla 2020!"