GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Port de Tarragona aplega 250 persones en unes jornades sobre seguretat marítima

La institució participarà la setmana vinent en una important fira mundial de logística
Les jornades sobre seguretat marítima del Port de Tarragona, una iniciativa pionera | Cedida

Les primeres Jornades Tècniques de Seguretat i Gestió d'Emergències Marítimes del Port de Tarragona han estat un èxit i han aconseguit reunir 250 persones d'arreu de l'Estat al Tinglado 1 del Moll de Costa. La iniciativa, en col·laboració amb els Bombers, Salvament Marítim, Capitania Marítima i els Parcs Químics de Seguretat, tenia l'objectiu de donar a conèixer el model de gestió de l'Autoritat Portuària de Tarragona i esdevenir un altaveu sobre les darreres tècniques i mitjans per garantir la seguretat en l'àmbit marítim i portuari. Es tracta d'una iniciativa pionera al territori.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Les jornades han servit per analitzar aspectes com la formació, la coordinació i la gestió entre els diferents agents implicats en cas de necessitar actuar. Ha comptat amb la presència, en la seva primera edició, de representants d'altres Autoritats Portuàries com la de Palma de Mallorca, Barcelona, València o Cartagena. Tots plegats, però, han arribat a la conclusió comuna sobre «la necessitat d'una evolució normativa que unifiqui l'ampli marc legislatiu que encara s'aplica al sector de la seguretat portuària», han explicat.

 

El Port de Tarragona, present la setmana que ve a la fira interncional SIL 2019 de Barcelona

L'Autoritat Portuària de Tarragona tornarà a ser present a la fira barcelonina del SIL 2019 | Cedida

 

Les jornades sobre seguretat pretenen ser un pas més en aquest camí cap a la consolidació del Port de Tarragona com una de les grans referències marítimes i portuàries d'arreu de l'Estat. En aquesta mateixa línia, i tal com va explicar el president del Port, Josep Maria Cruset, en una entrevista recent amb TarragonaDigital, la institució inicia enguany un procés expansiu per tal d'obrir-se al mercat internacional i consolidar la seva tendència ascendent.

 

És per això que el pròxim 27 de juny formarà part d'una important fira internacional, la SIL 2019 de Barcelona, per promocionar els seus erveis logístics i empresarials més enllà de la península. Es tracta de la fira de logística i transports de més volum del sud d'Europa.

 

També et pot interessar