GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Un veler històric obre les seves portes al Port de Tarragona aquest divendres

Es podrà visitar entre les 12.00 i les 19.00 hores a la Marina Port Tarraco | És la reconstrucció del vaixell original, que data del 1703
L'Shtandart és un vaixell-escola de gran valor històric i didàctic | Cedida

Una rèplica idèntica al vaixell veler Shtandart visitarà i podrà visitar-se aquest divendres, 10 de gener, a la Marina Port Tarraco de l'Autoritat Portuària de Tarragona. La jornada de portes obertes, que serà gratuïta entre les 12.00 i les 19.00 hores, permetrà a tothom curiós descobrir els secrets d'un vaixell-escola únic de més de 34 metres d'eslora, i que no és la primera vegada que fa aturada a la ciutat de Tarragona.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Tot i que la reconstrucció data del 1994, l'ús de tècniques molt antigues i la combinació amb noves tecnologies ha permès refer, de manera molt fidedigna, el vaixell original del 'Shatndart', construït inicialment el 1703 per encapçalar la flota russa del Bàltic sota el comendament del tsar Pere I, conegut com a Pere el Gran. Va ser el propi emperador qui va iniciar la conservació del veler original com a monument de la indústria naval russa, que 300 anys després va traduir-se en aquesta rèplica divulgativa que fa aturada, ara, a la capital de Tarragonès. Es tracta, això sí, d'una de les atraccions més curioses que poden arribar a les costes de la ciutat pel seu alt valor històric, cultural i patrimonial.

 

L'Shtandart és un actiu de gran valor cultural i es podrà visitar aquest divendres | Cedida

 

També et pot interessar