cambra

El premi Nobel de Química Richard Schrock, a Tarragona per impartir unes conferències

Les visita, de tres dies, inclou xerrades acadèmiques i debats sobre la relació entre universitat i indústria

El premi Nobel de Química de l'any 2005, el nord-americà Richard Schrock, es troba a Tarragona fins al pròxim dimecres, 8 de maig, per impartir una sèrie de xerrades i conferències acadèmiques sobre el món de la química a la ciutat, i la seva relació amb l'àmbit universitari i del coneixement. Es tracta d'unes ponències que organitzen la Universitat Rovira i Virgili i el Centre d'Innovació AMIC, en col·laboració amb agents potents de la ciutat com la Cambra de Comerç, l'AEQTo el Port de Tarragona.

L'objectiu de les conferències és fomentar i estimular la creació i la innovació química per assolir nous reptes en el sector, després de dècades de consolidació del model actual en punts especialment actius com el complex industrial de Tarragona, un dels més importants del sud d'Europa. Estava previst que aquest dimarts, 7 de maig, el ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, compartís taula amb Schrock per debatre sobre les relacions de retroalimentació entre el món universitari i les grans empreses industrials, però finalment, segons ha pogut saber TarragonaDigital.com, el ministre no vindrà a Tarragona.

Schrock és un de les veus més autoritzades del món per debatre sobre els reptes i la innovació del sector químic

La visita del premi Nobel té com a principals punts d'interès una conferència acadèmica sobre la recerca de Schrock, i també altres debats oberts i simposis de debat amb el clúster químic del territori. També hi ha previstos altres actes com una recepció oficial a l'Ajuntament de Tarragona, o una visita a les instal·lacions del Reial Club Nàutic de la ciutat, o una visita dimecres a les instal·lacions de Repsol al Polígon Nord. La visita de Schrock és un focus d'atenció internacional per a Tarragona com a pol europeu de la indústria química, i té per objectiu despertar el debat sobre els reptes i els camins cap a la química del futur.

També et pot interessar