Premien la capacitat d'innovació del Port de Tarragona

El Museu del Port ha rebut aquesta setmana una trentena de nous elements
El projecte Som-Inn Port ha rebut la distinció aquesta setmana | TarragonaDigital

 

La capacitat d'innovació del projecte Som-Inn del Port de Tarragona té premi. La Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region ha distingit la iniciativa de l'Autoritat Portuària per l'empenta i influència que tenen en el territori les iniciatives del Port i els seus professionals. El Som-Inn vol introduir noves tècniques en els serveis, models de negoci i processos del Port de Tarragona a través d'una xarxa d'entitats i institucions que cooperen en iniciatives comunes.

L'objectiu del projecte dle Port és aconseguir innovar en els serveis de la institució cap als seus clients, i aconseguir una àmplia col·laboració entre diversos agents del territori en totes les accions. El guardó s'ha lliurat dins el marc del Tarragona Smart Fòrum, sota el títol 'Reconèixer l'empenta, assumir el futur'.

El Museu del Port ha incorporat aquesta setmana una trentena de nous elements

En la mateixa setmana en què ha rebut el premi, el Port també està d'enhorabona des de l'àmbit del patrimoni i la cultura. El Museu del Port ha incorporat una trentena d'objectes de cartografia provinents d'una col·lecció privada de la ciutat, i l'Autoritat Portuària els podrà exposar després de documentar-los. Alguns d'aquests nous elements es podran veure al mes de maig, en una petita exposició temporal que el Museu ja està començant a organitzar.

Es tracta d'una col·lecció de cartes nàutiques dels segles XVIII i XIX que mostren l'Europa i l'Amèrica de la època, i la mostra va pertànyer a un alt oficial de l'Armada Espanyola. També s'han recuperat compassos cartogràfics i uns instruments —anomenats sectors de Gunter— que s'utilitzaven per situar-se en aquestes cartes nàutiques antigues. Gràcies a aquesta nova donació, el Museu del Port aconsegueix augmentar el seu material d'arxiu d'un moment històric d'especial rellevança: l'època de la construcció dels ports moderns i l'expansió comercial cap a Amèrica.

També et pot interessar

"ESTUDI: Què hi falta a les platges de Tarragona?" "ATENCIÓ: La mesura per ajudar els menors no acompanyats de Tarragona"