Els premis Ones Mediterrània de Tarragona arriben aquest divendres a la seva XXV edició

L'entrega dels guardons es durà a terme al tetare Metropol i entre els premiats hi ha la víctima d'ETA, Irene Villa, i els periodistes responsables del cas Cifuentes
Imatge d'arxiu de la presentació dels XXV premis Ones Mediterrània de Tarragona. | TarragonaDigital

 

Els premis Ones Mediterrània, impulsats per la fundació tarragonina Mare Terra, arribaran aquest divendres, set de juny, a la seva XXV edició. L'acte d'entrega dels guardons es durà a terme, com és habitual, al Teatre Metropol, i entre els guardonats hi ha la víctima d'ETA i esportista d'elit, Irene Villa; els periodistes Ignacio Escolar i Raquel Ejquerique, responsables, entre altres, del conegut cas Cifuentes; i, en l'àmbit estrictament tarragoní, el festival Tàrraco Viva.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Però la iniciativa impulsada per l'activista ecologista tarragoní, Ángel Juárez, també premiarà aquest divendres a una altra periodista, en aquest cas mexicana, Lydia Cacho, que rebrà el Reconeixement Mediterrani-Atlàntic; la cantant, compositora i productora Amparo Sánchez; la veterinària i poetessa Maria Sánchez; i el PACMA, el partit animalista contra el maltractament animal, que serà reconegut en la categoria d'entitats.

En aquest àmbit es premiarà també el Guernica Group: tres despatxos d'advocats units que lluiten per jutjar i castigar els autors de crims contra els drets humans i impulsar reformes institucionals per evitar la impunitat, un dels eixos principals de treball de Mare Terra. L'altre guardó anirà per l'entitat mexicana Verde Balam, per impulsar moviments ecologistes i de justícia social en zones amb alt risc de mort per voluntaris i activistes. Per últim, la unitat agrícola de BASF serà reconeguda pels anys d'investigació i innovació en favor d'una agricultura més sostenible

Cinc dones premiades

Les dones són les protagonistes destacades de la XXV edició dels premis Ones Mediterrània. «És tot un orgull seguir batallant i haver arribat als 25 anys de vida. Seguim potenciant a la dona, enguany més, perquè la meitat dels premiats són dones de diferents disciplines», va manifestar el president de la Fundació Mare Terra, Ángel Juárez, durant la presentació de l'edició d'enguany.

Els guardons impulsats pel conegut activista tarragoní, Ángel Juárez, volen distingir, segons han explicat en reiterades ocasions, persones, col·lectius o institucions que potencien iniciatives i projectes en favor de la defensa i millora del medi ambient, la solidaritat, la cultura, els drets humans o el desenvolupament social

També et pot interessar:

"🚨ALERTA: Tornen a robar de matinada a la botiga Apple de TGN" "OFERTA DE FEINA: S'obren 22 places d'agent de la Guàrdia Urbana de TGN"