Una parella de Mossos d'Esquadra del dispositiu «Vibio» davant la Catedral de Tarragona

Preocupació i inseguretat entre els veïns a la Part Alta pels problemes que comporten els ocupes

Des del mes de desembre hi ha engegat el Pla de Seguretat Integral «Vibio»

Fa poc més de mig any que els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Tarragona han posat la Part Alta en el punt de mira.  Amb el nom de «Vibio» tots dos cossos van engegar un Pla Integral de Seguretat en aquesta zona, on els agents faran patrullatges conjunts i centraran la seva atenció en tots els àmbits: control de sorolls, consum d'alcohol i estupefaents, delictes contra el patrimoni, entre d'altres.

Tot i l'augment dels cossos de seguretat en aquesta zona de Tarragona, la preocupació dels veïns no cessa i la sensació d'inseguretat pels delictes i ocupacions il·legals, va en augment. Abans d'iniciar-se l'estat d'alarma, es va ocupar il·legalment un parell d'edificis del carrer dels Ferrers de la Part Alta. En concret, el número 7 i, ja fa més temps, el número 41. En tots dos casos, tal com informa el Diari Més, l'ocupació va acompanyada de delinqüència, baralles i drogues.

En els últims dies, s'han viscut diversos episodis d'inseguretat a la Part Alta. S'han denunciat intents de robatoris en cases de la zona que, afortunadament, s'han pogut evitar perquè han estat enxampats abans d'accedir a l'immoble, però no deixen de crear preocupació, por i inseguretat entre els veïns de la zona. 

A més d'aquests del carrer dels Ferrers, a la Part Alta també hi consten altres pisos ocupats per la zona. En concret, segons assenyala el citat mitjà, a la plaça de Sant Antoni i al carrer de l'Arc de Sant Bernat, n'hi ha. Aquests, però, no tindrien unes conseqüències negatives pel que fa a delinqüència i baralles.


Comentaris