La pressió conjunta de més de 150 veïns de Bonavista aconsegueix recuperar un pis ocupat

Després de quatre anys fora de casa seva, els darrers dos vivint a un cotxe, un home i el seu fill ja han pogut tornar al seu domicili del carrer Quatre
Desenes de persones s'han concentrat per recuperar el pis del Carrer Quatre de Bonavista | David Renart / Facebook

 

La pressió i la força d'uns 150 veïns i veïnes de Bonavista ha estat fonamental perquè aquest diumenge, 22 de setembre, una família del barri tarragoní torni a ser, després de quatre anys de calvari, al número 38 del carrer Quatre: a casa seva. El jove Francisco Javier 'Paquito' Sánchez, de 21 anys i amb una discapacitat declarada del 57%, i el seu pare, de 55 anys i amb una incapacitat per malaltia, han pogut tornar a casa aquest cap de setmana després d'anys de patiment, els dos darrers dormint a l'interior d'un cotxe.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

«Ho hem aconseguit, la unió del barri és més forta!». «Gran feina, gran barri!». «Si no ho fem nosaltres, no ho hagués fet ningú!». Són algunes de les primeres reaccions pels carrers de Bonavista les hores posteriors a la concentració massiva que s'ha resolt amb els ocupes fent les maletes i abandonant el domicili cap a les 22.30 hores de dissabte, segons testimonis.

 

Més d'un centenar de veïns de Bonavista s'han concentrat per exigir el retorn de l'habitatge a la família del 'Paquito', un jove de 21 anys amb una discapacitat del 57%

El moviment veïnal s'havia organitzat per respondre a la situació després que el jove fos detingut per la policia aquesta mateixa setmana en intentar, a la desesperada, accedir i recuperar el pis de la seva família amb un canvi de forrellat. Els fets han causat gran indignació al barri, i la pressió conjunta ha monopolitzat l'agenda de Bonavista fins a aconseguir retornar el pis als seus legítims propietaris.

 

L'estat actual de l'habitatge, però, no és bo i caldran moltes reparacions per adequar-lo a les necessitats de la família, segons recull el digital NacióTarragona. Els Mossos d'Esquadra s'han personat a la zona per custodiar l'edifici i evitar possibles incidents i aldarulls durant la protesta.