Reparar i reobrir el Teatre Tarragona costarà més de 120.000 euros

L'Ajuntament reclamarà que l'assegurança es faci càrrec de les despeses | El Teatre, obert el 2012, està protegit per una garantia de deu anys
L'Ajuntament ha instal·lat una bastida sota la zona afectada del teatre | Toni Cabanillas

 

Les obres de reparació del cel-ras del Teatre Tarragona després del despreniment de mitjans de febrer costaran un total de 126.165 euros. Un tram del fals sostre de cartó guix que envolta bona part de l'espai va caure per una errada a l'hora d'instal·lar-lo, i l'estudi posterior va confirmar que la col·locació deficitària s'estén no només a la part caiguda, sinó a la totalitat d'aquest fals sostre. És per això que cal desmuntar-lo tot, i recol·locar-ne un de nou amb més garanties: uns treballs que duraran tres mesos i que mantindran el Teatre tancat fins al juny.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L'Ajuntament ha confirmat a TarragonaDigital.com que ja estan treballant per a què les despeses de la reparació vagin a càrrec l'assegurança vigent, ja que el Teatre Tarragona estava protegit per una garantia de deu anys, i només en fa set que es va inaugurar. Els serveis jurídics del consistori també treballen per reclamar els danys i perjudicis corresponents als responsables de la mala instal·lació que ha causat l'incident i el posterior tancament de l'equipament teatral.

L'Ajuntament de Tarragona encarregarà un dictamen per esclarir les responsabilitats al Teatre Tarragona

Amb l'aval del plenari municipal, l'Ajuntament de Tarragona també ha confirmat que encarregarà un dictamen extern per tal d'esclarir les responsabilitats de l'errada d'instal·lació al Teatre Tarragona. L'informe té un cost previst d'11.000 euros, i és la base per iniciar la via judicial que hauria de desembocar en què l'assegurança assumeixi el cost de la reparació.

La Consellera de Cultura, Begoña Floria, no ha amagat en cap moment la sensació «d'incredulitat i vergonya» que li ha provocat el despreniment del Teatre. Quan va caure, era de nit i el Teatre Tarragona estava buit: fruit d'això no s'han hagut de lamentar més danys que els purament materials. No obstant, Floria considera que el fet d'haver de reprogramar i conformar-se amb salvar una programació teatral que fregava el 100% d'entrades venudes ha estat un sotrac «per a la imatge de Tarragona».

També et pot interessar

"ATENCIÓ: L'Exèrcit desembarca a Tarragona per anar a fer maniobres militars" "ALERTA: Abús sexual a una dona a l'Hospital Joan XXIII de TGN"