Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

URGENT

Rescaten un turista en estat crític després de perdre el coneixement a la platja de la Pineda

Marxa enrere de Primàries Tarragona: no es presentaran a les eleccions municipals

L'ANC només havia aconseguit vuit candidats per a la llista
La candidata Loli Garcia-Antón amb el coordinador de l'ANC a Tarragona, Óscar Hijosa. | Gerard Recasens

 

L'Assemblea Nacional Catalana a Tarragona fa marxa enrere i la seva candidatura de Primàries no concorrerà a les eleccions municipals del proper 26 de maig. Així ho ha anunciat aquest divendres, 22 de març, a mitja tarda, el coordinador de l'entitat independentista a la ciutat, Òscar Hijosa. La candidatura de Primàries no ha assolit els catorze candidats mínims que exigia el seu propi comitè electoral: només vuit persones s'han presentat per formar part de la llista. D'aquesta manera, se'ls ha esgotat el termini per poder formalitzar una candidatura i no concorreran als comicis locals.

 

«No tenim prou candidats, però l'experiència ha estat un èxit»

Hijosa ha agraït el suport «als més de 1.200 tarragonins inscrits com a electors i als voluntaris de l'ANC que han fet més d'una trentena d'accions de promoció d'aquestes primàries». «No hem assolit prou candidats», ha reconegut Hijosa, però «els vuit que hem assolit els podem qualificar de molt meritoris, i l'experiència ha estat tot un èxit», segons ha dit.

 

Al seu costat, ha comparegut una de les candidates presentades, Loli Garcia-Antón, que ha lamentat que no s'hagi assolit el quòrum necessari, però que s'ha mostrat convençuda que «sí que ens presentarem en properes cites electorals, encara que a aquesta no hi hàgim estat a temps, perquè també vam començar tard pel canvi de direcció local a l'ANC». Des de Primàries han lamentat que «el PDECat, ERC i la CUP no s'integressin al procés que hem endegat per qüestions de partit», però el coordinador de l'ANC, Òscar Hijosa, s'ha mostrat orgullós d'«haver-los fet dubtar».

 

«Fer República i millorar Tarragona»

Loli García-Antón ha recordat que perseveraran en el doble objectiu que perseguien des de Primàries: «volem fer República Catalana, i també millorar Tarragona». García-Antón ha subratllat que «la República es construeix amb la gent i des del carrer, que és justament l'objectiu d'aquesta candidatura que no es presentarà ara, però sí en properes eleccions».

 

També et pot interessar

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris