La processó del Dolor protagonitza el Dimecres Sant a Tarragona

Durant tota la setmana es realitzaran processons pels carrers de la ciutat
Imatge de la Processó del Dolor 2017 | Antonio Bistouras

 

La ciutat de Tarragona és una de les ciutats del Camp de Tarragona on la Setmana Santa es viu amb més passió. Durant molts dies es realitzen diverses activitats de caràcter religiós i cultural a totes les parts de la ciutat i, per descomptat, les processons coronen una de les setmanes santes més espectaculars del territori.

 

La Setmana Santa a la ciutat va començar el passat dijous 4 d’abril amb l’Opuscle Soledat a l’església de Natzaret. Avui, dimecres 17 d’abril, els actes seguiran basant-se en la processó del Dolor. Abans, però, totes les persones que ho desitgin poden anar a fer l’anada a la processó del Dolor: Passos i Bandes.

 

Anada a la Processó del Dolor: Passos i Bandes

Des de les 17.00 hores fins a les 18.30 hores, es durà a terme  l’anada a la processó del Dolor. Hi prendran part els passos de la Reial Germandat de Natzaret amb La Segona Caiguda, de la  Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang amb La Flagel·lació del Senyor, de la Germandat de l'Ecce-Homo amb El Sant Ecce-Homo, de l’Associació La Salle amb l'Oració de l'Hort i  de la Germandat de NPJP amb Jesús de la Passió Recorregut des de l'Església de Sant Miquel, tot passant pel l’Església de Natzarè i concentrant-se a l’Església de Sant Agustí.

 

Seguidament tindrà lloc l’esperada i desitjada processó del Dolor, la qual s’iniciarà a l’Església de Sant Joan a les 19.30 hores i conclourà a les 21.30 hores.

 

Centenars de tarragonins celebren el Diumenge de Rams

Tarragona va viure diumenge un dels actes més festius de la seva Setmana Santa. A partir de les onze del matí, el carrer de les Coques es va omplir de tarragonins i tarragonines que a les seves mans hi duien palmes, rams i palmons. Famílies, membres de l’Església i diverses autoritats van celebrar la Benedicció de palmes del Diumenge de Rams.

 

L’encara arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, va beneïr les palmes des de davant de la capella del Col·legi Lestonnac l’Ensenyança. A continuació, la processó va baixar fins a la Catedral de Tarragona, on es va cel·lebrar la Missa Pontifical de Diumenge de Rams, presidida per l’arquebisbe. A l'acte hi van assistir autoritats com l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros o la consellera de Comerç, Relacions Ciutadanes i Universitats, Elvira Ferrando.