El projecte de Mas d'en Sorder tira endavant pel silenci administratiu de l'Ajuntament de Tarragona

El govern municipal vol aturar el desenvolupament de la zona, on es preveu construir 236 habitatges i convertir l'antic mas modernista en un hotel
Els promotors del projecte volen rehabilitar la masia i convertir-la en un hotel. | Àngel Ullate

El projecte de desenvolupament urbanístic del PP43, conegut com a Mas d'en Sorder, ha quedat aprovat definitivament a conseqüència del silenci administratiu positiu de l'Ajuntament de Tarragona. Aquest projecte, que el govern municipal va deixar fora de l'ordre del dia del consell plenari del passat mes de febrer, preveu la construcció de 236 habitatges i la rehabilitació de l'antic mas modernista, per convertir-lo en un hotel.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Aquest silenci administratiu positiu es fonamenta en l'article 24.4 de la de Llei de Procediment Administratiu Comú i en l'article 91 de la Llei d'Urbanisme de Catalunya, que regular el silenci administratiu en el desenvolupament de plans urbanístics. Segons aquest article 91, «en la tramitació dels plans d'ordenació urbanística municipal i dels programes d'actuació urbanística municipal i comarcal, s'entén que es produeix silenci administratiu positiu si la resolució definitiva no es notifica en el termini de quatre mesos des de la recepció de l'expedient complet per l'òrgan competent per a l'aprovació definitiva».

 

Què hi diu el govern municipal?

El conseller de Territori de l'Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig, ha explicat que «nosaltres ja hi comptàvem amb aquesta aprovació per silenci administratiu, perquè és un dret que els promotors tenen des de fa unes setmanes, que està previst per la llei i no ens hi podem oposar». En aquest sentit, Puig ha assenyalat que «no té més conseqüències de cara a la nostra posició com a govern en aquest sector. És un àmbit de desenvolupament urbanístic que no és respectuós amb l’Anella Verda i que no genera cohesió, sinó que crea dispersió».

Xavi Puig ha assegurat que «la nostra planificació de parlar amb els altres grups segueix intacta. Seguirem mantenint converses amb Junts x Tarragona i la CUP per mirar de trobar una manera de poder repensar aquest sector».  Així mateix, el conseller de Territori ha volgut diferenciar el PP10 del PP43, tot afirmant que «tot i aquesta aprovació definitiva, no té projecte d’urbanització ni de reparcel·lació aprovat definitivament, ni tampoc han començat les obres d'urbanització».

236 habitatges i un hotel de luxe

Els promotors del projecte, l'empresa Essentia Costa Daurada, van rebre el passat mes de desembre el vistiplau de la Generalitat de Catalunya, alhora que també van presentar davant l'Ajuntament de Tarragona les modificacions que havien demanat els tècnics municipals. El conseller de Territori, Xavi Puig, va reconèixer en el seu dia que «els promotors han fet de manera impecable el procediment», però va afegir que Â«no és el model que volem per Tarragona, perquè ataca la nostra aposta per l'urbanisme sostenible».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El projecte de Mas d'en Sorder preveu la transformació d'un espai de 45 hectàrees, amb la construcció de 236 habitatges, 222 pisos i 14 cases. Així mateix, s'inclou la rehabilitació de l'antic mas amb cúpula modernista, per convertir-lo en un hotel de cinc estrelles. 

"❗PREOCUPACIÓ A TGN pels sensesostre que dormen al Serrallo" "💶 TGN gestionarà els ajuts a la gent gran per pagar el lloguer a través d'SMHAUSA"