Josep Fèlix Ballesteros.

El PSC suspèn de militància Ballesteros i Floria després de presentar la baixa voluntària pel 'cas Inipro'

La mesura no afecta la condició de consellers al consistori tarragoní i seguiran al grup municipal socialista

El PSC ha suspès temporalment de militància l’exalcalde de Tarragona, Josep Fèlix  Ballesteros, i la consellera Begoña Floria, en compliment dels seus estatuts i codi ètic i fins que acabi el procés judicial pel cas Inipro, causa que jutjarà presumptes desviaments de fons de serveis socials municipals a favor del partit socialista. Amb això, no ha calgut la reunió de cap òrgan del partit, ja que la mesura és fruit de l’aplicació automàtica dels estatuts.

«Baixa voluntària»

Fonts del PSC de Tarragona han indicat que, aquest dimecres, 27 de maig, quan es va conèixer que els magistrats de l'audiència havien desestimat el recurs presentat per Ballesteros i altres càrrecs socialistes, enviant-los a la banqueta dels acusats, tant l'exbatlle, com una de les seves persones de confiança, la consellera Begoña Floria, van presentar voluntàriament la baixa d'afiliats.

Des de Ramon i Cajal, han volgut remarcar que «els estatuts indiquen que la baixa és automàtica quan comença el  judici oral, però en presentar ells la baixa de manera voluntària, el partit ho ha acceptat». 

Tant Ballesteros, com Floria, i els altres ex-alts càrrecs dels governs socialistes de Tarragona, s'enfronten a una llarga  llista de delictes  que pot comportar penes de presó. L'advocat de l'exalcade, David Rocamora, ha recordat que el seu client «vol que el judici es faci com més aviat millor». Aquest matí de dijous, 28 de maig, el PSC de Tarragona s'ha posicionat a favor de Josep Fèlix Ballesteros i Begoña Floria

A Ricomà li «costa d'entendre» que segueixin al consistori

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha assegurat que li «costa molt entendre» que Josep Fèlix Ballesteros i Begoña Floria continuïn com a consellers al consistori després que l'Audiència de Tarragona confirmés que s'hauran d'asseure al banc dels acusats. En una entrevista a 'Tarragona Ràdio', Ricomà ha reconegut que no s'imagina continuant en el càrrec si es trobés en una situació com la dels edils socialistes. «La decisió és d'ells i del seu partit, però jo no m'hi veig, ni veig a ningú del meu partit en una situació d'aquesta mena», ha manifestat. A més, el batlle ha opinat que el fet que un exalcalde s'assegui al banc dels acusats perjudica la imatge de la ciutat.     

La CUP demana dimissions

Pel que fa a la CUP, la formació política que va fer esclatar el cas de presumpte finançament irregular del PSC de Tarragona, les anticapitalistes han sigut molt contundents i han demanat la  dimissió, com a regidors, de Ballesteros i Floria