Imatge de l'entrada del Càmping Trillas de Tarragona

Reallotjades a un càmping les famílies del bloc de Tarragona que portava dues setmanes sense llum

Els afectats s'hi estaran durant un mes, fins que es restableixi el subministrament dels seus habitatges

La Generalitat ha reallotjat a un càmping els veïns de l'edifici del barri de Campclar de Tarragona que portaven des del 3 d'abril sense subministrament elèctric. Una sobrecàrrega va provocar un incendi que va deixar inutilitzada la instal·lació elèctrica de l'edifici enmig del període de confinament. Les 17 famílies afectades s'estaran en uns bungalous durant unes quatre setmanes, que és el temps que es trigarà a enllestir la reparació. La valoració de l'asseguradora del sinistre va concloure que calia renovar tota la instal·lació: l'escomesa, la centralització dels comptadors —punt on es va iniciar l’incendi—, així com totes les derivacions individuals fins a cadascun dels 24 habitatges de l'immoble.

Atesa la situació d'estat d'alerta i el confinament de la població, les obres no es van poder iniciar fins dimarts. Des d'aleshores, la Secretaria de l'Agenda Urbana i Territori, a través de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya —que és la titular dels pisos—, i la Direcció General de Protecció Civil han treballat conjuntament per aconseguir reallotjar les famílies en un moment en què la mobilitat està limitada pel confinament.

Es van explorar totes les opcions possibles, donada la situació d'excepcionalitat, per allotjar les famílies en hostals, hotels, albergs o cases de colònies. Tot i que en principi es va optar per un aparthotel al municipi de Salou, aquesta opció finalment es descartar per evitar un canvi de municipi d'aquests veïns davant el confinament general de la població. A més, la proposta va trobar el rebuig frontal de l'alcalde, Pere Granados.

A més, el Govern va descartar la instal·lació provisional d'un grup electrogen per evitar possibles molèsties acústiques, per la qual cosa es va posar en contacte amb el càmping Trillas de Tarragona, que ha facilitat el reallotjament de les famílies afectades. La Generalitat, a través de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, es farà càrrec de les despeses.


Comentaris