Tarragona rehabilita la porta romana de l'Antiga Audiència, situada al carrer Ferrers

Les obres permetran contemplar les escales romanes de l'interior de l'edifici | La intervenció tindrà una durada de cinc mesos
Les obres tindran una durada de cinc mesos | David Oliete

L'Ajuntament de Tarragona ha començat les obres de substitució de la porta de la Torre Romana de l’Antiga Audiència, situada al carrer Ferrers. D'aquesta manera, les escales romanes situades l'interior es podran contemplar des del carrer.

Ara mateix, aquest element històric es troba tapat per una porta metàl·lica i no garanteix la seguretat, ni tampoc permet la contemplació d'aquesta estructura, de gran importància patrimonial. Segons avança el consistori, les obres, que van començar ahir dijous, 8 d'octubre, substituiran l'actual porta per una porta de vidre.

Entre altres avantatges, la porta de vidre permetrà una millor visibilització de l'estructura i aportarà llum natural a l'interior de l'edifici, sobretot a les escales romanes, que presenten un molt bon estat de conservació.

L'execució de les obres ha estat adjudicada a l'empresa Fulgencio Villar S.L i tindrà una durada aproximada de cinc mesos, amb un pressupost de 50.000 euros que ha estat finançat majoritàriament per la Fundació Mutua Catalana.

"Crida als veïns de TGN: «Les cues de persones a les portes del CAP són constants»" "Una residència d'avis, a l'origen d'una nova crisi a En Comú Podem Tarragona"