Tarragona reobre l'esplanada superior de l'amfiteatre romà

L'accés a la graderia i l'arena continua, però, tancat
Imatge de l'Amfiteatre de Tarragona, amb l'esplanada que es reobrirà, a la banda esquerra. | Antonio Ramos

El recinte que dona accés a les restes de l'amfiteatre romà de Tarragona reobirà aquest dissabte, 19 d'octubre. Ho farà, però, de manera parcial: els visitants que ho vulguin podran accedir a l'esplanada superior, però en cap cas a la graderia ni a l'arena, que seguiran clausurats. Així ho ha anunciat aquest dijous l'Ajuntament de Tarragona, que ha explicat que en els darrers dies s'ha reforçat la barana situada a l'esplanada.

L'accés a aquesta esplanada estarà obert en l'horari habitual dels espais gestionats pel Museu d'Història: de dimarts a divendres de nou del matí a set del vespre, els dissabtes de dos quarts de deu del matí a dos quarts de set del vespre i els diumenges de dos quarts de deu del matí a dos quarts de tres de la tarda.

L'amfiteatre, tancat des del 27 de setembre

L'amfiteatre romà de Tarragona està tancat des del passat 27 de setembre, en una decisió del govern de la ciutat basant-se en un informe extern que alertava de la situació «d'urgència» del monument i del «perill per les persones». Fa tot just uns dies, el conseller de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo (ECP), va anunciar les primeres intervencions per resoldre els problemes al monument. «L'objectiu és que l'amfiteatre reprengui l'activitat a principis de l'any que ve i que els problemes estructurals estiguin resolts pels volts de Tàrraco Viva», va dir Pinedo.  

La primera intervenció que es realitzarà per poder obrir l'arena de l'Amfiteatre és l'apuntalament dels blocs de roques amb perill de despreniment. Les tasques començaran a finals d'aquest mes d'octubre i finalitzaran abans d'acabar l'any, en un reforç que permetrà l'accés de visitants a l'arena, però «en cap cas actes». 

A més, tampoc obriran les grades reconstruïdes als 70, una de les parts més afectades. «Això es tractarà en la segona fase del projecte, que tindrà partides pressupostàries individuals», segons el conseller de Patrimoni del consistori tarragoní.

"❗ÚLTIMA HORA: Ricomà no aconsegueix frenar la Budellera" "❗ IMPORTANTS NOVETATS sobre el menor atropellat pels Mossos a TGN"