El Teatre Tarragona reobrirà les seves portes el mes d'octubre amb el fals sostre reparat

L'Ajuntament demandarà l'empresa constructora i l'arquitecte redactor i director del projecte | La caiguda del fals sostre, provocada per materials no homologats i una mala instal·lació

 

El Teatre Tarragona reobrirà el pròxim mes d'octubre amb el fals sostre reparat. L'Ajuntament assumeix el cost de les obres de manera subsidiària, per un import que ronda els 300.000 euros. El consistori demandarà l'empresa constructora i l'arquitecte i director del projecte, atès que l'asseguradora no cobreix les despeses perquè es tracta d'una «mala execució i és reclamable». Un informe elaborat pels tècnics ratifica que els constructors van utilitzar materials no homologats i que la instal·lació va ser defectuosa. Tot plegat ha comportat el tancament de l'espai durant mig any i la suspensió d'una vintena d'obres, per això el consistori reclamarà una indemnització per danys d'imatge. 

 

 

El Teatre Tarragona tornarà a obrir el mes d'octubre

El Teatre Tarragona, que va tancar el passat mes de febrer per la caiguda del fals sostre al pati de butaques, tornarà a obrir el mes d'octubre. A hores d'ara està finalitzant l'obra per reparar els desperfectes que va causar el fals sostre. La primera fase i més important, la reparació de l'estructura, ja s'ha realitzat. Ara, els operaris estan enllestint la xarxa elèctrica per, després, treballar en alçada i revisar el sostre de fusta. L'últim serà la reparació de les butaques que van quedar trencades després de l'accident. 

 

Una gran bastida ocupa el pati de butaques, des d'on els operaris poden arribar amb facilitat a tota la part superior de l'espai. «Hi ha hagut dificultats per pujar el material i per moure's, però les obres estan encaminades i creiem que a principis d'octubre es podrà obrir el teatre amb tota normalitat», ha explicat el director d'execució de l'obra, Ángel Gil. El nou fals sostre tindrà el mateix grau d'inclinació i corba, per assegurar una qualitat acústica similar a la que hi havia abans del despreniment. 

 

Estat en el que es troba actualment el Teatre Tarragona, que reobrirà a l'octubre després de la reparació del fals sostre. | TarragonaDigital

 

Un informe dels tècnics ratifica els «errors» de l'empresa constructora i l'arquitecte

L'Ajuntament de Tarragona ha engegat els tràmits per demandar l'empresa constructora i l'arquitecte i director del projecte. «Demanarem indemnitzacions perquè reparin tots els danys que va provocar la caiguda del fals sostre», ha assegurat el portaveu de l'equip de govern, Xavi Puig (ERC). A més de la reparació del fals sostre, el consistori reclamarà els costos per les suspensions i reubicacions de les obres programades, quantitat que ronda els 300.000 euros. L'Ajuntament ha actuat de manera subsidiària i, per tant, ha avançat uns diners que estaven destinats a les inversions. L'asseguradora, per la seva banda, no es farà càrrec dels fets perquè es tracta d'una «mala execució» i «és reclamable». 

 

El portaveu de l'equip de govern, Xavi Puig, durant la roda de premsa on ha anunciat la reobertura del teatre. | TarragonaDigital

 

El director de l'obra actual ha assegurat que l'empresa constructora i l'arquitecte van utilitzar materials «no homologats» i van fer una instal·lació «defectuosa». Així ho ratifica un informe elaborat pels tècnics municipals i d'una empresa externa especialitzada. Amb aquestes proves, el consistori portarà als jutjats els fets i, a més, reclamarà una indemnització pels danys d'imatge causats. En total s'han hagut de suspendre o reubicar més d'una vintena d'espectacles.