El moment més dolç de la Festa Major de Tarragona

Aquest dimarts a la tarda es reparteix el pastís del Braç de Santa Tecla | El Gremi d'Artesans Pastissers ha preparat unes 2.000 racions de bescuit farcit de nata
El Gremi d'Artesans Pastissers ha preparat un pastís de nata de 75 metres de llarg. | Mauri

 

Aquest dimarts arriba el moment més dolç de la Festa Major de Tarragona. Serà a partir de les set de la tarda, quan la plaça de la Font sigui escenari del repartiment del pastís del Braç de Santa Tecla. Són 75 metres de bescuit farcit de nata, que equivalen a prop de 2.000 racions, a les que s’han d’afegir 300 més aptes per a celíacs.

L’elaboració de Braç de Santa Tecla va a càrrec, un any més, del Gremi d'Artesans Pastissers de Tarragona, que ha comptat amb la participació de cinc pastisseries artesanes de la ciutat: Conde, Trill, Rabassó, Montserrat i Palau.

El president del Gremi d'Artesans Pastissers de Tarragona i propietari de la Pastisseria Conde, Josep González, ha comentat a TarragonaDigital que «vivim aquest acte amb molta il·lusió, tot i que als pastissers ens costa calés de la nostra butxaca». En aquest sentit, González ha assenyalat que «és una manera de donar les gràcies a la ciutat i, alhora, donar a conèixer el típic braç de Santa Tecla tant als tarragonins com a aquells que vénen de fora».

Aquesta tarda es repartiran unes 2.000 racions de pastís farcit de nata. | Mauri

 

Josep González explica que el pastís que es reparteix és una mica diferent del que es ven a la pastisseria, ja que per tal de fer-lo més fàcil i net de menjar, el cobriment que porta és de sucre en pols i no de gelatina cremada.

Enguany, 17a edició de la iniciativa

Aquesta cita tradicional dins del calendari de Santa Tecla, celebra enguany la seva dissetena edició. La iniciativa, ha recordat Josep González, va sorgir «en una conversa que teníem un grup de pastissers i ens vam proposar fer el Rècord del Món Guinness del Braç de Santa Tecla més gran del món, però al final els del Rècord Guinness no es van presentar».

Tot i això, en aquella primera edició, l’any 2002, van participar una dotzena de pastisseries que van oferir un monumental pastís farcit de nata de 150 metres i es van repartir unes 4.000 racions.

Centenars de persones gaudiran aquesta tarda de la dolçor del Braç de Santa Tecla. | Mauri

 

Els tiquets, un per persona, es poden recollir des d'una hora abans, a partir de les sis de la tarda, a l'estand de Festes, ubicat al vestíbul del Teatre Tarragona.

"📸EXCLUSIVA: La figura de goma del Drac de Sant Roc s'incorpora al seguici dels petits!" "🎖 Més de 1.000 participants a la 40a Peonada Popular de Tarragona"