GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

ERC guanya al centre de Tarragona i el PSC manté el vot a Ponent tot i la pujada de VOX

En Comú Podem signa uns resultats similars als del 28 d'abril i Junts per Catalunya millora els registres en tots els districtes | Ciutadans perd la meitat de l'electorat a Ponent
Imatge d'arxiu d'una dona exercint el seu dret a vot a la demarcació de Tarragona, aquest diumenge 10 de novembre. | Redacció

 

ERC ha tornat a guanyar al centre de Tarragona i el PSC ha aconseguit frenar la pujada de VOX als barris de Ponent, on s'ha posicionat com a segona força. Aquests són els resultats més destacats de les eleccions generals als barris de la ciutat, on Ciutadans també s'ha enfonsat en benefici de l'extrema dreta.

 

 

Per la seva banda, En Comú Podem ha pogut mantenir els registres anteriors i Junts per Catalunya ha millorat en gairebé tots els districtes. El PSC ha resultat guanyador a la ciutat amb més d'un miler de vots de distància respecte d'ERC i 7.000 més que En Comú Podem, tercera. 

 

El PSC guanya a Tarragona amb una distància de 2 punts sobre ERC

El PSC ha estat el guanyador de les eleccions generals a la ciutat de Tarragona, on ha aconseguit un 22,18% —14.363 vots— de l'electorat. Els socialistes han superat per dos punts a ERC, que ha sumat 12.962 vots. En tercer lloc ha quedat En Comú Podem —8.461 vots— i, per darrere, el PP, que supera VOX per molt poc —6.775 i 6.581, respectivament—. Junts per Catalunya, que ha millorat els resultats en gairebé tots els districtes, suma 5.917 vots i Ciutadans queda relegada a setena força amb 5.113 vots. 

 

La participació a la ciutat també ha seguit la tònica d'altres ciutats del país. Ha estat del 71,36%, cinc punts menys que a l'abril, quan es va enfilar fins quasi el 77%. Els vots en blanc han crescut dels 300 als 439, i els nuls han baixat dels 334 als 310. 

 

Al centre de la imatge, el cap de llista del PSC per Tarragona, Joan Ruiz, que ha revalidat l'acta de diputat aquest diumenge, 10 de Novembre. Ruiz ha recordat que és la quarta vegada seguida que guanyen a la ciutat de Tarragona. | Àngel Ullate

 

El centre per ERC i Ponent, on VOX suma el 36% dels vots, pel PSC

Els barris del centre de la ciutat han tornat a ser un bastió per ERC. A la Part Alta sumen el millor registre, amb un 27,79% de l'electorat, i tant a l'Eixample, l'Eixample Nord, l'Eixample Sud i els Barris Marítims són vencedors amb un percentatge que oscil·la entre el 24 i el 25%. També guanyen a Llevant, amb el 24,47% dels vots, i milloren registres a Torreforta, Campclar, Bonavista, Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau, on treuen entre un i dos punts més que a l'abril. 

 

En canvi, Ponent ha tornat a ser l'epicentre del vot socialista. El PSC ha superat el 33% del total de vots a Torreforta, Campclar i Bonavista, on ha sumat fins al 35,57% de l'electorat, el millor registre de la jornada. A Sant Salvador també ha passat del 25% i a Sant Pere i Sant Pau s'ha frenat en el 24%. Amb tot, el PSC ha estat capaç de frenar l'auge de l'extrema dreta de VOX, que als barris de Ponent concentra el 36% dels seus vots. 

 

La desfeta de Ciutadans es reflecteix en els resultats que la formació ha aconseguit als barris. Ponent, que també nodria de vots la formació d'Albert Rivera, ha traslladat els seus vots als ultradretans. Així doncs, Ciutadans ha perdut la meitat de l'electorat, i ha passat d'aconseguir entre el 18 i el 20% dels vots a Torreforta o Sant Pere i Sant Pau al 10% d'aquest novembre.