Retiren el pou del local d'assaig provisional dels Xiquets de Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona millora les condicions del Pati del Pou, que els matalassers utilitzen des de fa més d'un any pel tancament de la seva seu del carrer Santa Anna
Imatge dels treballs que s'estan realitzant al Pati del Pou. | Twitter Pau Ricomà

 

L’Ajuntament de Tarragona està realitzant aquesta setmana treballs de millora al Pati del Pou del palau municipal de la plaça de la Font, espai d’assaig provisional dels Xiquets de Tarragona des de fa més d'un any. Concretament, les actuacions que s’estan realitzant consisteixen en el desmuntatge de la plataforma de formigó que cobreix el paviment original del pati i el desmuntatge del pou.

 

Segons han explicat fonts municipals a ‘Tarragona Digital’, «el desmuntatge del pou és provisional i un cop es reubiqui definitivament a la colla, es tornarà a muntar en la seva ubicació original al centre del pati». Les mateixes fonts han assenyalat que «el pou no disposa de protecció específica, tot i que s'inclou dins de l'edifici del Palau Municipal que es troba catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local B2».

 

En aquest sentit, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha explicat a través de les xarxes socials que «sabem que no és la solució definitiva i estem compromesos en què puguin treballar al seu propi local».

 

 

Els treballs duts a terme per l'empresa de restauració Tarracorest s’allargaran durant aquesta setmana i suposen tenen un cost de poc més de set mil euros.

 

Més d'un any d'exili

Els Xiquets de Tarragona van haver de deixar precipitadament el seu local del carrer Santa Anna l'abril de 2018, quan l'Ajuntament va ordenar el seu tancament pel mal estat de l'edifici, amb greus problemes d'esquerdes. Després d'algunes setmanes sense un espai d'assaig fixe, el consistori va habilitar el Pati del Pou del palau municipal de la plaça de la Font com a local d'assaig provisional dels matalassers.

 

Imatge d'arxiu de la façana del local d'assaig dels Xiquets de Tarragona, al carrer Santa Anna. | Cedida

 

Més d'un any després, els Xiquets de Tarragona encara no saben quan podran tornar al seu local del carrer Santa Anna. Encara no hi ha cap projecte de rehabilitació de l'emblemàtic edifici i, per això, seguiran assajant al remodelat Pati del Pou.