Convoquen una reunió d'entitats i plataformes ecologistes per «salvar» la Budellera

Està organitzada amb la voluntat de coordinar accions contra el Pla Budellera, que ERC no va poder denegar i que preveu milers d'habitatges a Llevant
Imatge d'arxiu d'una concentració a la Plaça de la Font de Tarragona en contra del Pla Budellera. | TarragonaDigital

L'entitat ecologista SOS Costa Daurada ha convocat una reunió per «salvar» la Budellera. Es tracta d'una zona de Llevant on es preveu la construcció de milers d'habitatges. L'equip de govern de Tarragona va intentar aturar el pla per quarta vegada, aquest cop amb una denegació ratificada pel Consell Plenari, però no ho va aconseguir. La trobada està pensada per coordinar accions de protesta en contra del projecte i se celebrarà aquest divendres, 13 de desembre, a la Part Alta de la ciutat.

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Nova mobilització ciutadana contra el Pla Budellera

La «no» denegació del Pla Budellera en el Consell Plenari del passat 17 d'octubre comporta que el projecte segueix endavant. Els promors ja estan redactant un nou pla, que s'ajusti a les demandes de la Generalitat i de l'Ajuntament. Aquest es podria presentar en el primer trimestre de l'any vinent i, si rep el vistiplau de les administracions, es donaria el «sí» definitiu a un nou barri de la ciutat. Cal recordar que preveu la construcció de milers d'habitatges a Llevant, fet que provocaria la desaparició d'un espai natural «importantíssim», denuncia la plataforma. 

La plataforma SOS Costa Daurada, que compta amb entitats com «Salvem la Platja Llarga», ha organitzat una reunió d'entitats del tercer sector, veïnals i ecologistes per mobilitzar-se contra el projecte. La voluntat és decidir noves accions i teixir les al·legacions contra el Pla Budellera. En aquest sentit, han engegat una campanya de micromecenatge per poder pagar els costos de l'advocat i la documentació necessària. 

L'encontre se celebrarà aquest divendres, 13 de desembre, a les set de la tarda. L'espai escollit és el número 5 del carrer Mediona, a la Part Alta de la ciutat. 

"‼ La posició de la CUP davant els pressupostos del 2020 de l'Ajuntament de Tarragona" "⚽ BONA NOTÍCIA: La pista esportiva que ha recuperat TGN després de 10 anys"