Ricomà afirma que «no només hi ha problema d'ordre públic», sinó que «estem davant d'un conflicte polític»

L'alcalde de Tarragona demana al govern espanyol que «deixi la judicialització» i es comprometi en «solucions polítiques»
Pau Ricomà ha comparegut aquesta tarda davant els mitjans de comunicació. | Antonio Ramos

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, acompanyat de tots els consellers de l'equip de govern, a excepció de Xavi Puig, ha fet aquest dissabte a la tarda una declaració institucional en la qual ha assegurat que «estem davant d’un conflicte polític i no només d’un problema d’ordre públic. I els governs han d’actuar en conseqüència». En aquest sentit, el batlle tarragoní ha dit que «no serà omplint les presons de joves catalans com se solucionarà el problema».

Ricomà ha situat l'origen de l’actual situació «en una sentència que retalla drets i llibertats i que condemna a duríssimes penes als líders polítics i socials del país». És per això que ha assenyalat que «el govern espanyol ha de deixar la via de la judicialització i comprometre’s en solucions polítiques, en solucions perdurables i que a través del diàleg obrin finestres d’esperança per a la gent». L'alcalde de Tarragona ha recordat que «existeix una indignació molt evident entre les diferents capes de població del país, que s’expressa de diferents formes. És responsabilitat de tots els governs que aquesta expressió es pugui dur a terme de manera pacífica, massiva i lliure».

Imatge de contenidors cremant, aquest divendres a la Rambla Nova. | Àngel Ullate

El batlle tarragoní ha explicat que «malauradament, hem vist excessos policials aquestes nits i també actuacions violentes de petits grups que no representen la majoria de la ciutadania. Aquest no pot ser el camí, de cap manera». També ha lamentat «haver d’estar atents diàriament a la relació de persones ateses —moltes vegades joveníssimes— i de detingudes».  «Això no ho volem per a ningú i és responsabilitat col·lectiva evitar que passi», ha dit.

«Ens preocupa tota la ciutadania»

Pau Ricomà ha afirmat que «ens preocupa tota la ciutadania. La que no surt de casa per por, la que es veu envoltada i agredida per la policia sense tenir cap intervenció i també la dels joves detinguts, per la desproporció de les penes que se’ls demanen a alguns d’ells i per algunes atribucions de delictes difícilment demostrables». Ha reiterat que «estem davant d’un conflicte polític» i ha instat l’Estat espanyol a «abandonar la via de la repressió per dialogar i cercar solucions polítiques».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Sobre les imatges que s'han vist a la ciutat durant les últimes quatre nits, l'alcalde de Tarragona ha assegurat que «no m'agraden en absolut, no m'agrada que la gent tingui por i que hi hagi cada nit llistes de persones ateses pel SEM». «Les mobilitzacions pacífiques han de ser les protagonistes», ha reblat.

"🔴 ÚLTIMA HORA: Presó per 2 detinguts en els aldarulls de Tarragona" "🔴 ALERTA: Intenta atropellar manifestants i un policia a Tarragona"